Україна планувала удари по російських військових у Сирії, - The Washington Post

Відповідно до злитих секретних документів США, служба військової розвідки України розробила плани проведення таємних атак на російські сили в Сирії з використанням секретної курдської допомоги. Про це повідомляє The Washington Post, передають Патріоти України.

Видання звертає увагу на те, що введення нового поля бою, ймовірно, призначалося для удару по військових РФ та її ПВК Вагнера, яка діє у Сирії, і, можливо, змусити Москву передислокувати ресурси з України.

У документі йдеться про те, що президент України Володимир Зеленський розпорядився призупинити планування у грудні, однак у майбутньому таку операцію могли провести.

Глава ГУР України Кирило Буданов відмовився від коментарів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 27 квітня: Бережіться злодіїв

субота, 27 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 27 квітня за новим стилем вшановує апостола і священномученика Симеона, молодшого брата Йосипа Обручника, а також преподобного Стефана Києво-Печерського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують Мартіна Сповідника, одного...

У Польщі і Румунії проросійські сили готують антиукраїнські провокації: що відомо - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 5:00

23 квітня Сенат остаточно схвалив законодавчий пакет, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні. Білий дім вже заявив, що готує для відправлення в Україну допомогу на 1 мільярд доларів. ...