Україна посунула ще далі "червону лінію" Кремля, - Петро Олещук

"Отже, Зеленський повідомив, що за підсумками розмови з Байденом є рішення про постачання ракет ATACMS до України. Чергова «червона лінія» подолана. Вважаю, що це має прямий зв’язок з демонстрацією гнучкості цих самих «червоних ліній», яке останнім часом досить ефективно демонструвала Україна", - пише політолог Петро Олещук на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Знищення стратегічного бомбардувальника Ту-22М3, ураження РЛС загоризонтного типу у Мордовії, яка могла дивитися у бік Європи на величезні відстані — 2000 кілометрів чи навіть більше, і фіксувати літаки та ракети. Знищення СБУ кількох об'єктів РЛС Небо-У в Брянській та Бєлгородські областях. І це не говорячи про численні НПЗ, заводи, кораблі та інші стратегічні об'єкти. Включно з підприємствами металургії.

Як на це реагувала російська влада? У випадку Ту-22 — вони просто офіційно «розжалували» стратегічний бомбардувальник у «важкі бомбардувальники». І я не іронізую. Це справді була така заява, що, мовляв, впав усього лише «важкий», а не «стратегічний» бомбардувальник. Отже, «червоні лінії» не порушено. Відчуваєте? Якщо «червоні лінії» росіян порушуються — вони їх просто відсувають. Але як довго українцям довелося це доводити.

Власне, сама логіка «червоних ліній» не позбавлена сенсу. Захід не хоче вступати у велику війну з РФ, і тут їх, насправді, можна зрозуміти. Тому вони креслять «червоні лінії», щоб позначити це небажання як факт. Мовляв, ми не хочемо вас атакувати, не хочемо з вами воювати, а тому діємо у таких межах, не демонструючи агресивних намірів. І це теж можна якось зрозуміти. А от чого не можна зрозуміти — це того, що у кресленні цих ліній вони спираються виключно на російське бачення.

Який сенс в тому, що не можна збивати літаками НАТО російські ракети над територією України? Це автоматично означатиме вступ у війну з Росією? Хто це сказав? Росіяни? Що такого сакрального у російських ракетах? Там же навіть пілотів немає. Чого збиття іранських ракет не призвело до війни НАТО з Іраном?

Чого не можна бити скрізь по території РФ, яка сама себе ні в чому не обмежує? Коли ракети від них полетять у Європу, то теж будуть думати, можна їх збивати, чи не можна? А якщо міжконтинентальні балістичні ракети полетять через океан?

Питань дуже багато, а відповідей — менше.

Але після того, як Україна атакувала не просто територію РФ, а стратегічні об'єкти, які мають прямий стосунок до ядерної безпеки росіян, то західні міркування про «червоні лінії» мають вигляд взагалі абсурдний. У чому сенс обмежувати номенклатуру та використання західної зброї, якщо Україна своєю зброєю уже перетнула усі «червоні лінії». Чому б не зсунути ці лінії далі?

У цьому немає нічого важкого, складного. Просто оголошуєш — тепер «червона лінія» проходить далі. Все. Особливо, якщо сама лінія уже попередньо розмилася та втратила чіткість і конкретність. У чому «ризики» від американських ракет на кілька сотень кілометрів, якщо Україна розробляє дрони на 3 тисячі кілометрів?

Тому «корегування червоних ліній» — це виключно справа самих українців. Подобається нам це або не подобається. Комусь простіше їх провести якомога ближче до себе та далі від росіян, а наші цілі — прямо протилежні. Що ж, треба, значить, їх "пересувати".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача - Бутусов

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:38

Ситуація на фронті гостро критична, і усім очевидно, що основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача. Ми вміємо створювати інноваційні рішення на полі бою, ал...