Україна потопила п'яту частину Чорноморського флоту РФ, - BILD

Українські сили потопили п'яту частину Чорноморського флоту РФ. Такий прогноз зробив німецький експерт BILD з аналізу відкритих даних Юліан Репке, передають Патріоти України.

За його даними, навесні 2022 року Чорноморський флот РФ налічував понад 70 кораблів, а російська пропаганда називала його "непереможним". Але після знищення крейсера "Москва" флот назавжди відійшов від берегів України. Загалом з того часу у відкритому морі та у доках знищено 13 кораблів, а також будівлю штабу ЧФ у Севастополі.

Буквально днями у Криму морськими безпілотниками потопили ракетний катер "Іванівець". Німецький експерт з України Маттіа Неллес опублікував наочну інфографіку про втрати ЧФ із початку війни. За підрахунками фахівця, якщо судити із загального тоннажу кораблів, втрати флоту становлять уже 20%.

"Якщо дивитися на історію, Росія не є значною військово-морською державою. Силою країни завжди була її армія, а чи не флот. Це стосується і Чорного моря, де вони самі затопили частину флоту в Кримську війну 1854 року і після революції 1918 року, — заявив BILD історик Ян Берендс із Європейського університету Віадріна у Франкфурті-на-Одері. — Успіхи України проти путінських військових кораблів після 2022 року ілюструють нестачу сучасних технологій та непрофесіоналізм моряків", - розповів експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...