Україна створила свою високоточну бомбу - Forbes

Україна готується дати відсіч російським коригованим авіабомбам, які країна-агресор регулярно скидає на українську територію, власними планерувальними бомбами. Про це пише Forbes 8 вересня, передають Патріоти України.

Українці мають намір озброїти свої літаки бомбами місцевого виробництва, ідеться в публікації. Бригадний генерал Повітряних сил ЗСУ Сергій Голубцов ще у червні оголосив, що розробляють новий планерувальний і навідний комплект для перетворення радянських некерованих бомб на високоточні боєприпаси. Прототип боєприпасу вже проходить випробування.

Імовірно, бомба, якою керують за допомогою GPS, крилами й установленим на хвості ракетним прискорювачем дуже схожа на Hammer французького виробництва, пише Forbes. Повітряні сили ЗСУ, очевидно, задоволені дальністю й точністю Hammer, але явно незадоволені постачаннями бомб, ідеться у статті. Франція пообіцяла постачати лише 50 бомб на місяць, але цього замало, щоб відповідати приблизно 3 тис. КАБ, які росіяни скидають по всій лінії фронту щомісяця, навіть з урахуванням JDAM-ER, які Україна отримує від США.

Якщо Україна зможе налагодити місцеве виробництво нової бомби, вона може почати наздоганяти російську кампанію з використання планерувальних бомб, зазначає видання. Створюючи власні високоточні боєприпаси, Україна звільняється від повної залежності від союзників. Місцеве виробництво також є для України способом обійти обмеження своїх союзників щодо того, як і де українські сили можуть використовувати боєприпаси іноземного виробництва.

Українські ВПС озброїли кілька типів бойових літаків американськими і французькими планерувальними бомбами, включно із Су-24, Су-27 і МіГ-29. Усі три типи літаків можуть нести й нову українську бомбу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Захист Покровська, Донецький напрямок - Serg Marco

неділя, 8 вересень 2024, 22:25

Я не буду описувати всю складність ситуації, яка тут, але є одне але. Це засоби. До недавнього можливості підрозділу виконувати оборонні та штурмові задачі залежило від кількості людей. Це а цьому формувалась стратегія наступу, оборони і іншого. Зараз ...

Україна створила свою високоточну бомбу - Forbes

неділя, 8 вересень 2024, 21:55

Україна готується дати відсіч російським коригованим авіабомбам, які країна-агресор регулярно скидає на українську територію, власними планерувальними бомбами. Про це пише Forbes 8 вересня, передають Патріоти України. Українці мають намір озброїти свої...