Україна в оптимістичному варіанті отримає західну авіацію у другому півріччі, - нардеп

Питання про літаки точно буде вирішене, але вони потрібні сьогодні - Україна їх отримає в оптимістичному варіанті у другому півріччі чи кінці 2023 року. Про це заявив член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, нардеп Федір Веніславський в ефірі Еспресо, передають Патріоти України.

"У мене немає жодних сумнівів, що Україна отримає і авіацію, і більш дальнобійні артсистеми, і ракети. Нюанси полягають в тому, що наші партнери приймають рішення з запізненням на три-чотири місяці", - зазначив він.

Веніславський навів приклади Німеччини та США. "Спочатку Україна не отримувала від Німеччини взагалі нічого, крім аптечок, шоломів та бронежилетів. Потім пішли боєприпаси, САУ. Зараз вже танки і йде дискусія навколо літаків. Те ж саме зі США - спочатку отримували стрілецьку зброю, протитанкові гранатомети та ПЗРК, зараз вже доконаний факт отримання системи Patriot. Влітку щодо цього було багато скептичних заяв та оцінок. Тому питання про літаки точно буде вирішене, але вони потрібні сьогодні. Ми їх отримаємо в оптимістичному варіанті друга половина - кінець року", - підсумував нардеп.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Найшли вила на зелені граблі: Екс-нардеп Ляшко опинився в епіцентрі скандалу щодо своєї військової кар'єри

субота, 20 квітень 2024, 0:55

Олег Ляшко дав привід "старим друзям" з телеканалу Зеленського-Коломойського пройтися по його діяльності, тепер вже у складі ЗСУ. Патріоти України пропонують ознайомитись з матеріалом ТСН, ісамим визначитись наскільки виправдана риторика кореспондента ...

Як у Німеччині розкрили російське шпигунське кубло - Борислав Береза

субота, 20 квітень 2024, 0:30

"У "Der Spiegel" вийшла гучна стаття "У Баварії заарештовано російських диверсантів - розслідування Генпрокуратури". Німеччина зіткнулася з новою шпигунською справою. За даними SPIEGEL, генеральний прокурор Єнс Роммель заарештував двох агентів, які, як...