Україна вже має зброю для атаки на Москву, - Forbes

Удари по стратегічних російських аеродромах («Енгельс» і «Дягілєво», – ред.) це не просто знищення щонайменше двох російських бомбардувальників, це сигнал Москві, що у Києва тепер є технології для того, щоб завдати удару, пише Forbes.

«Це зовсім не означає, що Україна збирається атакувати Москву. Але ймовірність удару по місту спричинить за собою кілька безсонних ночей в столиці РФ», – заявив журналістам відставний генерал австралійської армії Мік Райан.

За його словами, зараз є вагомі причини − чому Київ поки утримається від прямої атаки на Москву. Оскільки такий удар означатиме набагато потужнішу ескалацію кампанії ударів агресорів по об'єктах безпосередньо в Україні.

Водночас, експерти кажуть, що рейди українських безпілотників на Москву були б «чесною грою». Оскільки війська російських окупантів бомблять Київ, а також інші українські міста прямо з ранку 24 лютого − рівно з того моменту, коли РФ почала повномасштабну війну проти України.

Фахівці кажуть, що в Москві досить потенційних стратегічних цілей. І в України є кілька способів нанесення ударів. Найпростішим, але водночас і найризикованішим буде диверсія всередині самої країни агресора, Росії.

Як повідомлялося, на аеродромі в Саратовській області зранку 5 грудня безпілотник упав на злітно-посадковій смузі аеробази «Энгельс-1». Пошкоджень зазнали два бомбардувальники-ракетоносці Ту-95. Щонайменше двоє вояків РФ отримали поранення, їх госпіталізували.

Також у вівторок, 6 грудня, на світанку у російському місті Курськ сталася пожежа на аеродромі. Як повідомлялося, унаслідок атаки безпілотника в районі курського аеродрому загорівся нафтонакопичувач. Постраждалих немає.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Не просто повідомлення про в'їзд в область": Активісти пофарбували стелу на в'їзді в Донецьку область із написами захисників, в соцмережах відреагували

вівторок, 16 квітень 2024, 20:27

Активісти пофарбували стелу на в'їзді в Донецьку область, на якій роками військові залишали автографи. Відео опублікували на Instagram-сторінці "Типичный Покровск | Донбасс" 14 квітня, передають Патріоти України. Волонтери познімали наклейки й зафарбув...

РосЗМІ приписали українським спецслужбам "замах" на Шарія, в ГУР Міноборони відреагували

вівторок, 16 квітень 2024, 19:29

В Головному управлінні розвідки назвали «звинувачення» в організації нападу на підозрюваного у державній зраді проросійського блогера Анатолія Шарія у березні цього року черговими вкидами російських пропагандистів. Про це у коментарі NV сказав представ...