"Україна вже тривалий час закуповує вугілля у Росії. У той час, як на фронті гинуть наші хлопці", - Дмитро Вовнянко

"Росія заявила що з 1 листопада вона припиняє поставки до України енергетичного вугілля. Нардеп Андрій Герус, який нещодавно зізнався що він спіавтор тарифів часів Порошенка, за які тепер зелені Порошенка критикують, підтвердив - з 1 листопада Росія припиняє поставки вугілля марок А (антрацит) і П (пісне)", - пише блогер та журналіст Дмитро Вовнянко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Що ми дізналися з цієї новини? Що Україна вже тривалий час закуповує вугілля у Росії. В той час, як на фронті гинуть наші хлопці. Цю інформацію підтвердив Держстат. З 2019 р. Україна закупила російського вугілля на 3 378 мільйонів долларів США!
Навіть цікаво - на яку суму у Москви купили вугілля в той час, коли Москва до наших кордонів стягала війська, а ЗЕкоманда влаштовувала патріотичні істерики?
Тобто дивіться. За президента Порошенка Україна у 2014-2015 рр. закуповувала вугілля у Росії, бо банально більше купляти його було ніде. І ціни і логістика були орієнтовани на Росію і перебудовувати їх банально не було ресурсів - вирувала війна. Тоді ніхто не знав, що б сталося після боїв біля Дебальцева. Загостренням нас лякали кожні пару місяців.
Все це називають торгівлею на крові і закидають Петру Порошенко як звинувачення в тяжкому злочині. Проте.
За Порошенка Україна відмовилася від закупівлі вугілля в РФ. Була запущена схема "Роттердам+", яка дозволила шахтам - працювати і відвантажувати вугілля генеруючим станціям, станціям - генерувати електрику, а Україні - забезпечити електрикою себе і гнати її на експорт.
Все це було названо страшним злочином, а знаним борцем з "Роттердам+" був... Андрій Герус. Це він тоді звинувачував команду Порошенка в коруації - нині ті звинувачення не підтвердило розслідування НАБУ, його закриття визнав законним навіть Вищий антикорупційний суд. Нагадаю що до створення і НАБУ і ВАСК прямо дотичний був Віталій Шабунін, ще один борець з "Роттердам+".
Наразі - все "чудово". "Роттердам+" подоланий у вугільній галузі - натомість впроваджений на ринку газу і бензину. Шахтарі виходять на один страйк за іншим - ім зарплатню не платять, бо шахти вугілля не відвантажують, бо генеруючі компанії не платять грошей.
З 23 блоків на державних ТЕС працюють лише 3, тоді як на ДТЕК Ахметова - 27 (а ми потім дивуємося збагаченню Ахметова у 2,7 рази на рік). Україна знову починає імпорт електрики з Росії і Білорусі. Проте, поставки вугілля Росія щойно нам перекрила, бо ми його знову купували. На $3,3 мільярди за 2,5 роки.
Знаєте як все це називається? Це - корупція. Це - торгівля на крові. Це - свідоме нищення паливно-енергетичного комплексу держави. Це - убивство нашого майбутнього. Це - те за що зелена влада відповість. Обов'язково".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...