Україна закупить турецькі винищувачі п’ятого покоління KAAN, - посол Василь Боднар

Україна в майбутньому планує купити турецькі винищувачі п’ятого покоління KAAN (TF-X), заявив український посол у Туреччині Василь Боднар в інтерв'ю CNN Türk, передають Патріоти України.

Боднар підтвердив, що Україна працює над двигуном KAAN, переговори про це почалися ще до початку повномасштабної війни. За його словами, є "консорціум українських компаній, які конкурують за цей двигун з іншими міжнародними та вітчизняними виробниками".

"…Україна має досвід і хороший партнерський лейбл, і ми можемо швидко виробити техніку з тими характеристиками, які так необхідні для цього літака", — сказав він.

На запитання про те, чи буде Україна купувати KAAN у майбутньому, Боднар відповів, що «ми не тільки купимо, а й будемо користуватися — ми знаємо, де його використовувати».

Як пише видання Daily Sabah, винищувач KAAN, який вважається «найамбітнішим технологічним проєктом Туреччини», було розроблено компанією Turkish Aerospace Industries (TAI). У країні ним планують після 2030-х років замінити винищувачі F-16. У січні 2024 року з’являлась інформація, що найближчим часом може відбутися перший політ KAAN.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знак, який не віщує нічого доброго: Росіяни зібрали третину своїх бомбардувальників на одному аеродромі

неділя, 19 травень 2024, 22:53

Росіяни зібрали третину своїх стратегічних ракетоносців на аеродромі "Оленья" в Мурманській області. Це може свідчити про підготовку до нового масованого ракетного удару по Україні. Про це пише військово-аналітичне видання Defense Express, передають Па...

"Все про російську культуру!": Відомий український співак виступав із путіністами у Німеччині

неділя, 19 травень 2024, 22:43

Український співак Олег Кензов, відомий за хітом "Обстановка по кайфу", вкотре втрапив у скандал, зазначають Патріоти України. Так, одіозний артист з'явився на афіші російського фестивалю, який пропонує всім насолодитися "російською культурою" на одном...