Українська бронетехніка прорвала "лінію Суровікіна"

Українські механізовані підрозділи пересікли російський рубіж оборони також відомий як “Лінія Суровікіна”, котра мала зупинити український наступ.

Про це повідомляють OSINT-аналітики проєкту GeoConfirmed, опираючись на опубліковані росіянами фото та відео з передової.

Російський безпілотник в районі населеного пункту Вербове зняв штурмові дії українських військових на так званій першій лінії оборони, котра також відома як “Лінія Суровікіна”.

Росіяни силами 56 парашутно-десантного полка 7 десантно-штурмової дивізії та підрозділами так званого добровольчого формування “БАРС-11” намагались відбити атаку.

На опублікованих кадрах механізовані підрозділи однієї із десантно-штурмових бригад ЗСУ на бронетранспортерах Stryker та БМП Marder 1A3 рухаються вздовж посадки, що знаходиться вже за межами траншей (тут).

Лінія оборони представлена системою із мінних полів, протитанкових ровів, інженерних загороджень та піхотних траншей. Вся система оборони прикрита вогнем артилерії.

Схоже, що першими до позицій росіян підійшли піхотні підрозділи, котрі вклинились в оборону та закріпились у траншеях окупантів.

Слідом за цим піхотні підрозділи почали зачистку окопів та розширення зони прориву за підтримки бронетехніки.

На кадрах росіян показано, що артилерія намагається зупинити рух техніки щільним вогнем вздовж дороги.

Наразі перед українськими військовими стоїть задача закріпитись на позиціях та утримати їх під натиском російських контратак для того, щоб території можна було вважати звільненими.

Крім того, також стоїть задача із розширення плацдарму за лінією укріплень для забезпечення подальших маневрів вглиб окупованих росіянами територій.

Нагадаємо, що однією із найближчих цілей у просуванні є звільнення села Вербове, що знаходиться в двох кілометрах від місця прориву. Наприкінці липня “Мілітарний” публікував кадри артилерійських ударів по окупантам у цьому населеному пункті.


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...