"Українська енергетика ляже при 50% пошкоджень": Жданов розповів, як можна цього уникнути

Українська енергосистема в критичному стані / фото УНІАН, Олександр СиницяУкраїнська енергетика ляже, якщо рівень пошкоджень через російські обстріли досягне 50%. Про це в інтерв'ю розповів військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

"Все залежить від швидкості нашої реакції. Чим швидше ми почнемо розгортати систему за допомогою зенітної артилерії, тим швидше ми зможемо убезпечити себе в плані збереження енергетики", - наголосив він.

За словами Жданова, Україна може вирішити проблему - для цього потрібно придбати трансформатори і почати реконструкцію підстанцій. "Навряд чи в Запоріжжі зараз працює трансформаторний завод, але я думаю, що не проблема купити трансформатори в Європі і почати реконструкцію підстанцій, які були пошкоджені. Там головна проблема - це трансформатор. Поставити трансформатор, а навколо нього можна все зібрати", - пояснив експерт.

Він розповів, що нинішня швидкість ліквідації наслідків обстрілів енергосистеми пов'язана зі спадщиною Радянського Союзу. "Коли створювалася енергосистема, вона робилася в дубльованому варіанті. У нас на будь-якій підстанції стоять два трансформатора, лінії електропередач взаємозамінні. Диспетчер може перекидати навантаження через різні підстанції. Це нас рятує сьогодні. Ми можемо змінювати потужності при якомусь ступені втрат", - додав Жданов.

За його оцінкою, ще до війни в Україні була критична ситуація в енергосфері, оскільки не модернізувалися старі і зношені енергосистеми. Зараз виїжджаємо за рахунок того, що ми можемо маневрувати потужностями. Але навіть той факт, що нам кажуть: "Будьте готові до аварійних відключень"... Аварійні відключення відбуваються автоматично. Без участі диспетчера. Коли йде божевільний перекіс навантаження і починає скакати частота в енергомережі, спрацьовує автоматика, яка починає відрубувати гілки споживачів, що перевантажують мережу", - зазначив експерт.

Хоча атомні електростанції продовжують працювати, за словами Жданова, без ТЕЦ вони нічого зробити не зможуть, так як ті дають маневр потужності.

Джерело: УНІАН
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Зведення DeepStateUA станом на 17 квітня

четвер, 18 квітень 2024, 14:20

Останнім часом на фронті сталося багато подій та змін: бої за Часів Яр, просування в районі Авдіївки, активні штурми на Красногорівку та Роботине. Проговорили про непублічні райони Старомайорськ-Урожайне та Сіверська, де ведуться такі ж запеклі бої. Пр...

"Російські ракети будуть повертатися в РФ": Астролог поділився прогнозом щодо появи в ЗСУ новітньої зброї

четвер, 18 квітень 2024, 12:41

Астролог Володимир Бадиян назвав ознаки закінчення війни в Україні. Він зазначив, що наша держава може отримати від партнерів настільки технологічну зброю, що російські ракети розвертатимуться на Росію. Про це він сказав у ютуб-каналі "Астрофеномен", п...