Українська оборона не витримала на Покровському напрямку. Росіяни шаленим 48-годинним штурмом захопили село Прогрес, - Deep State

У Мережі повідомляють, що 20 липня ворог окупував село Прогрес Покровського району Донецької області, передають Патріоти України.

"За останні дві доби ворогу вдалося швидко переламати хід бою за Прогрес. Бої на підступах до села почалися ще в останні дні квітня і фактично останні 3 місяці вдавалося відносно успішно відбивати атаки ворога, хоч втрати позицій періодично були.

Смугу, яка складалася з самого села, прийняла одна з піхотних бригад. Коли ворог почав масований штурм 19 липня, то майже все село було залишено. Терміново надійшла підмога з іншої вже механізованої бригади, яка стала на західній вулиці села. 20 липня через відсутність достатньої кількості піхоти і її силам довелося відійти. Тепер вже за село.

Це змушує іншу бригаду, яка стоїть по залізниці, розвертати позиції ще й на фланг. Крім того, існує ризик оточення. Наказу про вирівнювання лінії немає.

Подальше просування ворога має одразу дві цілі. Перша — наблизитися або перерізати трасу Покровськ-Костянтинівка. Крім того, західніше Воздвиженки існує висота 229.0, Друга — це рух по хребту, по якому йде залізниця з подальшим виходом до висоти 224.8 та Новогродівки",- йдеться у повідомленні Deep State.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Тому що послідовні: Вночі відбувся масований нальот на ще один військовий аеродром у Ростовській області (відео)

понеділок, 22 липень 2024, 8:42

Після успішної атаки українських БПЛА на військовий аеродром у Міллерово, де базується авіаполк новітніх винищувачів Росії, настала черга ще одного стратегічного пункту російської авіації. Зранку мешканці Ростовської області заявили про атаку безпілотн...

Зовсім не схожий на "Шахед": Військовий експерт Коваленко проаналізував функції нового БПЛА росіян, який атакував Київ

понеділок, 22 липень 2024, 8:20

Як повідомляли Патріоти України, у ніч на 20 липня окупанти атакували Україну, зокрема столицю, не лише ракетами та дронами-камікадзе, а й ще один новим безпілотником нині невстановленого типу. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив"...