Українська тема в протестах у Польщі є важливою, але не основною, - нардеп від "ЄС"

Припинити протести у Польщі не може навіть польська влада, оскільки заблокований не лише кордон, а й міста. Про це заявив народний депутат Микола Княжицький («Європейська солідарність»), передають Патріоти України.

«Якщо говорити про сільське господарство, то зараз обговорюється нова угода про «транспортний безвіз» в Євросоюзі, і це справа Брюсселя. Якраз у ці дні там мають іти переговори з цього приводу. Там, загалом (у Брюсселі) нас усі підтримують, за винятком поляків. Очевидно, що ці протести відбуваються не лише на кордоні. Українська тема в них є важливою, але не основною», – повідомив він.

Княжицький наголосив, що наразі перебуває у Гданську – за його словами, все місто заповнене тракторами протестувальників проти політики Євросоюзу і Україну там ніхто не згадує.

«Розблокувати кордон, безумовно, нам потрібно, оскільки в цьому полягає питання нашої національної безпеки. Бо ми країна, яка воює. Коли стоїть транспорт, знекровлюється наша економіка, а наша економіка – це підтримка Збройних сил, тому ми маємо зробити усе можливе, щоби кордон було розблоковано. З моєї точки зору, нам потрібно провести засідання Ради Україна – НАТО, звернутися до НАТО і до інших структур наших союзників, які разом з нами переживають за нашу безпеку і зробити все, щоб пояснити полякам необхідність розблокування кордону і неприпустимість його блокування», – заявив нардеп.

Микола Княжицький додав, що росіяни намагаються скористатися цією ситуацією – у соціальних мережах роздмухують ворожнечу між поляками і українцями, в тому числі серед поляків. За словами нардепа, Україна має пояснювати польському суспільству, що відбувається, якими є жахи війни, а також те, що українське зерно насправді не постачається до Польщі, а фактично рухається транзитом.

Джерело: Главком
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...