Українські бійці проти хитрих пасток окупантів використовують технологію з науково-фантастичного роману

Триває війна в Україні проти РФ, і українці придумали, як протидіяти дуже небезпечній російській зброї - неконтактному вибуховому пристрою "Охота", - створили сейсмічний імітатор кроків людини.

Пристрій, створений для протидії "Охоті", - це металевий циліндр з шипом, який скидають із дрона, так, щоб шип увійшов у землю, до ґрунту подали сигнал, що імітує рух людини, і міна спрацювала, інформують Патріоти України з посиланням на Forbes.

На каналі також показали фотографію пристрою, на ньому написано "Artemida" (богиня полювання в давньогрецькій міфології).

Створений пристрій має схожість із Thumper з науково-фантастичного роману Френка Герберта 1965 року "Дюна". Видання зазначило, що пристрій із "Дюни" теж встромляється в землю, щоб імітувати вібрації людських кроків, однак він у книзі є приманкою для м'ясоїдних піщаних черв'яків, а не протипіхотних мін.

"Україна використовує науково-фантастичну технологію для нейтралізації найнебезпечнішої міни Росії", - зазначається в матеріалі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Чому у бюджеті знаходяться 1,3 млрд на ремонт лікарні, але не знаходяться гроші на порятунок життя наших воїнів та на знищення окупантів? - Бутусов

неділя, 28 липень 2024, 20:30

1,3 мільярди гривень виділив уряд України на термінову реконструкцію лікарні у Кривому Розі:. https://www.facebook.com/share/p/CNThiKddKV49cDRT/... Тендер виграла фірма, яка, за даними НАБУ, повʼязана з куратором «великого будівництва» Ю.Голіком. Лист...

Найманці клянуть Кремль за підставу: У Росії "вагнерівці" повідомили про жахливу поразку в Малі, завдану повстанцями, кількість вбитих та полонених соратників

неділя, 28 липень 2024, 19:45

У колах "вагнерівців" обговорюють версію, що до нападу на бойовиків можуть бути причетні представники Міноборони РФ або зовнішньої розвідки. . Унаслідок зіткнення повстанців-туарегів і бойовиків ПВК "Вагнер" у Малі кількість загиблих може становити 80...