Українські БПЛА-бомбери почали застосовувати термітні боєприпаси. Які наслідки для ворога від такої модернізації

Раніше для ураження ворожої техніки та укріплень доводилося витрачати одноразові FPV-дрони-камікадзе. Тепер з'явилася альтернатива більш ощадливого використання дефіцитної "малої авіації"

Українські безпілотники почали застосовувати вільнопадаючі термітні боєприпаси для знищення техніки та фортифікацій.

Таке озброєння безпілотників уже давно виявило свою ефективність. Однак досі малі дрони-бомбери оснащувалися лише малоефективними як для враження бронетехніки уламковими та кумулятивними гранатами від автоматичних гранатометів.

Однак нещодавно у використанні українських військових були помічені термітні боєприпаси, що скидалися з багаторазових FPV-дронів.

На відео видно, як завдяки лише одному такому боєприпасу оператору безпілотника вдалося підпалити покинутий російський бронетранспортер БТР-82.

Зазначається, що температура горіння термітної шашки становить 2500 градусів за Цельсієм. Цього достатньо, аби підпалити будь-який займистий матеріал, проплавити тонкостінну залізну панель або ж і взагалі наскрізь пропалити алюмінієвий корпус бойової машини.

Такий результат досягається завдяки хімічній реакції між двома металами. Судячи з температури горіння, мова може йти про класичну суміш окису заліза та алюмінію.

На фото нижче можна побачити одну з партій термітних боєприпасів, що призначені для скидання з дронів. Вони виконані в прямокутному корпусі, що не дасть заряду скотитися при падінні.

Українські термітні боєприпаси адаптовані для скидування з БПЛАЗгідно з опублікованою інформацією, конструктивно 700-грамовий боєприпас складається з алюмінієвого корпусу, плати ініціації та запалювальної суміші, на яку припадає 500 грамів із загальної маси.

Вартість такого засобу становить усього 450 гривень, або ж 12 доларів. Причому, його конструкція надзвичайно проста, а компоненти – доступні.

Завдяки своїм спроможностям до підпалу та високій температурі горіння боєприпас чудово підходить для ураження техніки, включно з броньованою, бліндажів, спостережних пунктів, відкритих складів із боєприпасами.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...