Українські БПЛА пробилися до "дуже захищеного" аеродрому Борисоглєбськ і для РФ це стало несподіванкою, - військовий експерт

3 жовтня українські дрони атакували військовий аеродром Борисоглєбськ у Воронезькій області Росії, ударивши по складах із КАБами та літаках, повідомляють Патріоти України.

Голова Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан вважає, що ураження аеродромів в РФ — це ключ до вирішення цієї війни і до «знесилення монстра». Тому це пріоритетні цілі для ЗСУ, підкреслив він. Кузан водночас зауважив, що уражений аеродром Борисоглєбськ вважався «дуже захищеним» системами ППО.

«Тут дійсно знаходилася їхня передова фронтова авіація Су-34, Су-35. Тобто це достатньо нові літаки, вони були модернізовані. Вони постійно, системно здійснювали авіавильоти і закидали наші позиції і наші міста цими авіабомбами. <...> Те, що Служба безпеки знайшла ключик і пробилася через їхню ешелоновану систему ППО (саме цього летовища), — це, я думаю те, що будуть ще довго розбирати росіяни, як так взагалі сталося», — підкреслив експерт.

Кузан додав, що супутникові знімки фіксують займання одразу в кількох місцях: «За попередньою інформацією (це чекає перевірки) резервуари з пальним було уражено, запаси озброєння, авіабомб і, звичайно ж, сама технічна інфраструктура, можливо, літаки, які знаходилися і не були підняті в повітря саме по команді повітряної тривоги».

Підсумовуючи Кузан сказав, що ця атака стала несподіванкою для росіян, а нам продемонструвала ефективність наших спецслужб, які проводять такі складні операції. Дрони СБУ, ССО та інших Сил оборони атакували на військовому аеродромі Борисоглєбськ склади з КАБами, стоянки літаків СУ-35 і СУ-34, а також місця зберігання авіаційного пального на аеродромі. Зазначалося, що саме з цього аеродрому росіяни активно атакують КАБами українські населені пункти.

Росіяни писали в соціальних мережах про роботу ППО, прольоти великої кількості безпілотників та потужні вибухи й пожежу в районі аеродрому.

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Українські БПЛА пробилися до "дуже захищеного" аеродрому Борисоглєбськ і для РФ це стало несподіванкою, - військовий експерт

четвер, 3 жовтень 2024, 15:30

3 жовтня українські дрони атакували військовий аеродром Борисоглєбськ у Воронезькій області Росії, ударивши по складах із КАБами та літаках, повідомляють Патріоти України. Голова Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан вважає, що ураження...

"Як я відрахувалася після 1 дня навчання": Колишня студентка вразила соцмережі своєю історією

четвер, 3 жовтень 2024, 15:16

Дівчина розповіла історію, як прийняла рішення відрахуватися з університету після 1 дня навчання, яка стала хітом у соцмережах. Відповідний тікток виклала користувачка mariia_app, повідомляють Патріоти України. У своєму відео вона поскаржилася на заста...