Українські дрони уразили чимало важливих цілей у Росії, - ISW

Українські дрони уразили багато з намічених цілей у Росії – ISW

На думку експертів Інституту вивчення війни (ISW), запущені минулої доби українські безпілотники, імовірно, уразили багато з намічених цілей у Росії, про це може свідчити різниця у цифрах: українці заявили про понад 70 запущених дронів, росіяни сказали про 32 перехоплених.

Як повідомляється, українські сили провели велику серію ударів по цілях в Росії в ніч з 29 на 30 грудня і 30 грудня. Українські джерела у сфері безпеки повідомили західним та українським ЗМІ, що в ніч з 29 на 30 грудня українські сили запустили понад 70 безпілотників по російській військовій інфраструктурі та оборонно-промислових об'єктах поблизу Москви, Бєлгорода, Тули, Твері та Брянська.

Українські джерела охарактеризували ці удари як відповідь на російську атаку 29 грудня, яка стала найбільшою серією безпілотних і ракетних ударів по Україні з початку повномасштабного вторгнення.

Міністерство оборони Росії заявило, що російські сили перехопили 32 українських безпілотники в Брянській, Орловській, Курській і Московській областях в ніч з 29 на 30 грудня.

Аналітики зазначають, що розбіжність між російськими та українськими цифрами може свідчити про те, що українські сили уразили багато з намічених цілей.

За повідомленням, українські сили завдали удару по заводу "Кремінь Ел" у Брянську, який є другим за величиною виробником мікроелектроніки в Росії, 90 відсотків продукції якого, як повідомляється, є компонентами російської військової техніки і систем.

Геолокаційні кадри, опубліковані 30 грудня, показують вибухи над містом Брянськ. А Міністерство оборони Росії заявило, що російські засоби ППО збили 12 українських ракет РСЗВ у Бєлгородській області 29 грудня і ще кілька українських ракет РСЗВ під Бєлгородом протягом дня 30 грудня.

Українські джерела в силових структурах повідомили ЗМІ, що українські удари 30 грудня були спрямовані на російські військові об'єкти під Бєлгородом.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...