Українські дрони знищили 60 “Кинджалів” у Єйську, аеропорту де тимчасово перебував цей небезпечний вантаж, більше немає, — Невзоров

Російський опозиціонер Олександр Невзоров підтвердив, що вибухи вразили стратегічно важливий об'єкт, де зберігалися ці ракети, передають Патріоти України.

У Єйську Краснодарського краю в Росії пролунали вибухи в ніч із 28 на 29 вересня. На аеродромі могло бути знищено 60 ракет типу Х-47 “Кинджал”. Про це повідомляють російське видання Astra та російський опозиціонер і публіцист Олександр Невзоров Олександр Невзоров у Telegram.

Новий удар по військовій базі РФ: що відомо про наслідки

“У Єйську біля військового містечка пролунали вибухи. Імовірно, по області вдарили безпілотники”, — йдеться у повідомленні Astra.

Уточнюється, що біля того військового містечка розташовано аеродром ВМФ РФ. Зокрема, там базується 859-й Центр бойового застосування та переучування льотного складу морської авіації ВМФ РФ та 190-й навчальний змішаний авіаційний полк.

Невзоров зазначив, що на території аеропорту було знищено десять комплексів з шести пусків ракет типу Х-47 “Кинджал”, тобто 60 ракет.

“Вважайте, що його, аеропорту, більше немає. І так, ці ракети були там “проїздом” до іншого аеропорту. Не доїхали”, — зазначив Олександр Невзоров.

За даними ще одного Z-пабліка, найпотужніший удар був у Волгоградській області. Там було знищено 45 тонн ракетних озброєнь.

“Найпотужніший удар припав на селище Котлубань у Волгоградській області. Відомо, що незадовго до атаки на арсенал "Котлубань" прибув ешелон із ракетами, зокрема іранськими. Арсенал використовувався для зберігання та модернізації ракет, а також ракетних установок Fath-360. В результаті ударів БПЛА знищено ракетні установки та 90% складів, де зберігалося не менше 45 тонн ракет”, — написав Telegram-канал близький до кадирівців.

Ймовірно, там могли зберігати іранські балістичні ракети. Про це повідомив керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко в Telegram.

За його словами, був атакований арсенал боєприпасів головного управління ракетно-артилерійського озброєння міністерства оборони Росії у населеному пункті Котлубань Волгоградської області.

"Там зберігалася частина іранської балістики, а також пускові до них", - зазначив Коваленко.

Проросійські джерела применшують втрати

Тим часом проросійський Telegram-канал “Кремлівська табакерка” запевняє, що втрата “Кинджалів” — нісенітниця.

“Ми втратили літак Су-34 та 11 військових внаслідок удару безпілотників. Більше втрат немає! З ранку читаємо просто вал дурниць про наслідки масової атаки безпілотників, яку ворог влаштував цієї ночі. І отримуємо вал питань. Мовляв, ми і ракети “Кинджал” нібито втратили, причому майже весь наш запас, і десятки загиблих є, і боєприпасів багато втрачено.

Це все нісенітниця. За перевіреними даними, які підтвердили чотири джерела в Міноборони, наші втрати є такими: на аеродромі в Єйську серйозно пошкоджено літак Су-34. Швидше за все, відремонтувати його не вдасться. У Волгоградській області загинуло 11 військових. Де саме, ми не розкриватимемо, щоб не допомагати ворогові інформацією про те, куди потрапили його дрони”, — повідомив паблік.

Нагадаємо, вночі 29 вересня в Міноборони РФ повідомили про атаку БПЛА по семи регіонах. Так, 125 дронів нібито було знищено у Волгоградській, Білгородській, Воронезькій, Ростовській, Брянській, Курській областях, Краснодарському краї.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Дерев'яна риба" з пропелером у хвості. Як і навіщо у середині XIX століття каталонський журналіст створив перший у світі підводний човен

понеділок, 30 вересень 2024, 9:08

28 вересня виповнюється 205 років іспанському винахіднику, художнику, журналісту та політику Нарсісо Монтуріолу. Саме він є автором першого підводного човна, який успішно пройшов випробування, нагадують Патріоти України. Першиґа субмарина Ictíneo I бул...

Українські дрони знищили 60 “Кинджалів” у Єйську, аеропорту де тимчасово перебував цей небезпечний вантаж, більше немає, — Невзоров

понеділок, 30 вересень 2024, 8:38

Російський опозиціонер Олександр Невзоров підтвердив, що вибухи вразили стратегічно важливий об'єкт, де зберігалися ці ракети, передають Патріоти України. У Єйську Краснодарського краю в Росії пролунали вибухи в ніч із 28 на 29 вересня. На аеродромі мо...