Українські льотчики навчаться літати на F-16 всього за тиждень, - спікер Повітряних сил ЗСУ

У Повітряних силах України вважають, що українські пілоти здатні навчитися літати на винищувачі F-16 усього за тиждень. Інша справа, що куди більше часу їм буде потрібно на освоєння озброєння цих літаків, заявив спікер ЗСУ Юрій Ігнат в інтерв'ю, передають Патріоти України.

За його словами, попри те, що й МіГ-29 і F-16 є "ровесниками", літаками четвертого покоління, вони мають різну філософію пілотування й, технологічне оснащення. Також на F-16 були проведені кілька етапів глибокої модернізації.

За словами Ігната, вчитися літати на F-16 відправлять молодих льотчиків, яким простіше освоїти нові технології. "Тут ставка на молодих пілотів, які вміють краще спілкуватися з новітніми технологіями, з гаджетами і так далі... Сенсорні екрани - усе це є в F-16. Тут треба зрозуміти, як воно працює - як дитина грається в комп'ютерну гру, він освоює її поетапно", - сказав Ігнат.

Він додав, що головне - навчиться воювати на F-16, тобто ефективно використовувати всі типи озброєння: по повітряних, надводних, наземних цілях, літати в складі пари і ланки.

"Основне - це навчитися на ньому воювати... Для цього потрібні польотні години, необхідний час у польоті з інструктором, самостійні польоти, у простих метеоумовах, у складних метеоумовах. Це все досягається рівнем підготовки... А літати вони будуть за тиждень. Ну тиждень-два, кому скільки", - сказав Ігнат.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....