Українські морпіхи оцінили ефективність "мангалів", котрі окупанти приварюють на свої "нє імєющіє аналогов" танки, аби протистояти ПТРК Javelin

Українські морпіхи, які виконують у Донецькій області бойові завдання, знищили за допомогою американського протитанкового комплексу сотні одиниць ворожої бронетехніки, стверджують, що так звані мангали від ураження ракети Javelin не захищають.

Оператор ПТРК Javelin оцінив ефективність "мангалів"

Військовослужбовець із позивним “Маяк” розповів журналістам про один епізод, який стався в районі Водяного. На очолюваний ним підрозділ йшла група, що складалася з десяти танків і БМП. Після початку бою два танки Т-72 були знищені в перші хвилини. Противника це не зупинило. Він продовжив рух уперед. Бійці спалили два БПМ. Бронетехніка, що залишилася, була знищена артилерією і танкістами ЗСУ.

За словами “Маяка”, російські “мангали” проти Javelin неефективні. Американські ПТРК дають змогу працювати по цілях із відстані. Таким чином, особовий склад перебуває у відносній безпеці.

Оператор ПТРК Javelin оцінив ефективність "мангалів"Оператор із позивним “Пшеня” з цього приводу зазначив, що для успішної атаки необхідно мати дані від аеророзвідки. Початок штурму фіксується за допомогою дрона. Оператор БПЛА повідомляє протитанкістам інформацію про напрямок руху, кількість одиниць бронетехніки та ймовірний час її підходу. Зазначені дані дозволяють операторам ПТРК заздалегідь зайняти вигідні для оборони позиції.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Хочуть затримати мусульман?: Спецслужби РФ готують теракти на території Росії

субота, 4 травень 2024, 14:55

Спецслужби РФ можуть готувати провокації найближчим часом. Про це повідомляє партизанський рух "АТЕШ" у Telegram, передають Патріоти України. Метою провокацій є звинувачення Сил оборони України в організації та проведенні терактів на території Росії. "...

"Ми не знаємо точно всіх планів ворога": Жорін оцінив підготовку росіян до нового наступу

субота, 4 травень 2024, 14:18

Російські війська готуються до нових наступальних дій. Зокрема, окупанти перекидають сили до Луганської і Донецької областей. Про це розповів заступник командира 3-ї штурмової бригади, екскомандир полку Азов, майор ЗСУ Максим Жорін в ефірі проєкту "Ніч...