Українські військові не брали участі в рейді на Бєлгородщині, - західні ЗМІ

Українські військові захищали кордон і не брали участі в рейді в Бєлгородській області. Про це виданню The New York Times сказав високопоставлений український чиновник, який спілкувався з журналістами на умовах анонімності, передають Патріоти України.

Члени легіону "Свобода Росії" і Російського добровольчого корпусу - громадяни РФ, що діють на території країни-агресорки, взяли на себе відповідальність за рейд в Бєлгородській області Росії.

"Легіон «Свобода Росіії" був створений у серпні 2022 року, щоб дати можливість росіянам, які виступають проти війни Кремля в Україні, взяти до рук зброю та воювати разом з українцями. Бойові дії цих антикремлівських російських добровольців обмежувалися здебільшого лінією фронту в Україні, переважно в Бахмуті та навколо нього", - йдеться у матеріалі.

Ситуація змінилася цього тижня, коли група оголосила, що її бійці разом з росіянами з іншої групи - Російського добровольчого корпусу - перетнули кордон і "звільнили" кілька населених пунктів на території Росії.

У вівторок представники легіону заявили, що бої в Бєлгородській області тривають, хоча Міноборони Росії відзвітувало, ніби всі бійці, які не були вбиті, були відкинуті в Україну. За словами співрозмовника NYT, захисники України обороняли український кордон у районі рейду росіян на випадок контратаки з території країни-агресорки. Він сказав, що російські диверсанти зазнали втрат, але ті не позначилися на їхній боєздатності.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Васал їде до сюзерена випрошувати додаткову допомогу": Дипломат Чалий - про візит Путіна до Китаю

четвер, 25 квітень 2024, 23:17

Валерій Чалий, дипломат, надзвичайний і повноважний посол України у США, вважає, що Путін збирається до Пекіну не тільки, щоб нарешті хоч кудись поїхати, де б його не арештували, а й буде випрошувати додаткову допомогу, передають Патріоти України. "Пут...

Сікорський спрогнозував наслідки атаки Росії на країни НАТО

четвер, 25 квітень 2024, 22:55

Якщо Російська Федерація нападе на будь-яку країну НАТО, то неминуче зазнає поразки. Не Захід має боятися прямого зіткнення із РФ, а навпаки. Відповідні заяви пролунали у виступі міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського перед Сеймом 25 к...