Українські військові отримали далекобійні БПЛА-камікадзе AQ 400 Scythe

Хоча українська розробка все ще поступається за технічними та бойовими характеристиками "шахедо-гераням", заявлене масове виробництво може наблизити нас до паритету дронового терору з агресором

БПЛА-камікадзе AQ 400 Scythe

Українські військові отримали початкову партію нових ударних безпілотників AQ 400 Scythe.

Про це свідчать опубліковані фото компанією-виробником Terminal Autonomy, що раніше була відома як стартап One Way Aerospace.

Також в офіційній заяві компанія оголосила про успішне завершення закупівель, спрямованих на масове серійне виробництво цих далекобійних БПЛА-камікадзе.

Наразі компанія має початкову виробничу потужність у 100 одиниць AQ 400 Scythe на місяць. Однак у перспективі вона планує збільшити цю кількість до 500 одиниць.

AQ-400 Scythe – це далекобійний безпілотник-камікадзе. Розробник заявляє, що дальність польоту становить 750 кілометрів. Безпілотник можна запускати з короткої злітної смуги або з катапульти.

Характеристики дрона: злітна маса – 100 кг, з них 32 кг – корисне навантаження, яке може бути збільшене до 43 кг, шляхом зменшення дальності польоту. Розмах крил – 2,3 м, крейсерська швидкість – 144 км/год.

Проєкт безпілотника-камікадзе AQ-400 Scythe був представлений ще навесні цього року.

Особливістю українського безпілотника є швидке збирання, можливість масового виробництва та низька собівартість.

За даними Defence Blog, компанія Terminal Autonomy отримує компоненти для виробництва безпілотників-камікадзе у різних невеликих компаніях та інженерних групах, що спеціалізуються на виробництві безпілотних платформ.

Хоча компанія закуповує певні компоненти за межами України, насамперед вона надає пріоритет максимальній локалізації виробництва в межах України.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд карти бойових дій за 25 вересня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 27 вересень 2024, 0:34

25 вересня, 945 доба оборони України проти російської навали. Ситуація на Вугледарі загострюється: які нові атаки готує ворог? Які втрати зазнає російська армія в цьому стратегічно важливому регіоні? Чи вдасться українським захисникам утримати позиції?...

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...