Українські військові почали опановувати танки Leopard 1

Українські танкісти вже навчаються користуванню танками Leopard 1. Україна почне отримувати вісімдесят одиниць цих бойових машин уже у другій половині 2023 року.

Про це повідомив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус в інтерв’ю іспанському виданню La Vanguardia.

У відповідь на запитання про кількість переданої бронетехніки Україні Пісторіус розповів, що, окрім вже переданих Німеччиною у березні танків та БМП Marder, Нідерланди та Данія разом з Німеччиною готують передачу десятків Leopard 1A5.

Підготовка понад сотні українських військових на танках Leopard 1 щойно розпочалася цього тижня. Постачання до 80 танків Leopard 1 почнеться у середині року“, – повідомив Пісторіус.

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков також заявляв, що протягом весни до України мають надійти близько 25 танків Leopard 1.

Цих танків до літа буде 20-25, до кінця року — близько 80, і протягом 2024 року — понад 100 танків Leopard 1. Це мінімум три батальйони, включаючи матеріали, які потрібно буде докупити, запасні частини, амуніцію та навчання“, – повідомив Резніков після зустрічі з німецьким колегою Борисом Пісторіусом.

У лютому цього року стало відомо, що німецька оборонна компанія Krauss-Maffei Wegmann розпочала підготовку танків Leopard 1A5 для поставки в Україну. Про це повідомив консультант компанії Ніколас Драмонд, опублікувавши фотографію однієї із машин, яку готують до трансферу.

Наразі відомо. що до України мають надійти танки Leopard 1A5, котрі мають попередньо пройти процес розконсервації із баз зберігання, відновлення та модернізації.

Leopard 1

Leopard 1 — основний бойовий танк виробництва німецького концерну Krauss-Maffei Wegmann. Танки вироблялись із 1964 по 1984 рік, усього було виготовлено 4700 одиниць різних модифікацій. Leopard 1 у версії A5 – найдосконаліша серійна модель сімейства танків.

Танк озброєний 105-мм гарматою L7A3, здатною стріляти всіма стандартними 105-мм снарядами виробництва країн блоку НАТО. Загалом танк має боєкомплект у 60 снарядів, 18 з них знаходяться у боєукладці першої черги в башті, ще 42 снаряди зберігаються в корпусі. Гармата має максимальну ефективну дальність стрільби до 3000 метрів.

Танк Leopard 1 у версії A5 отримав сучасний стабілізатор озброєння, тепловізійні прицільні пристрої та нову комп’ютеризовану систему керування вогнем EMES 18. Остання була створена на основі сучасної системи керування вогнем EMES 15 запозиченої у танків сімейства Leopard 2.

Додаткове озброєння Leopard 1A5 включає 7,62-мм спарений кулемет, встановлений праворуч від гармати. Другий кулемет калібру 7,62-мм встановлений зверху на башті – біля люку командира.


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...