Українські військові цього тижня починають опановувати ЗРК Patriot

Цього тижня українські військові розпочнуть вивчати американський комплекс протиповітряної оборони Patriot.

За даними американських ЗМІ, група військових ЗСУ вже прибула до США.

Навчання проходитиме у Форт-Сіллі в штаті Оклахома, де американські військові проводять власні тренування з експлуатації та обслуговування ЗРК Patriot.

До першої групи входить від 90 до 100 українських військовослужбовців. Саме стільки людей треба для обслуговування однієї батареї Patriot, до складу якої входять до восьми пускових установок та допоміжне обладнання і системи.

Пускова установка ЗРК Patriot

Відео з прибуттям до США групи українських військових оприлюднив американський журналіст.

Пентагон не оголосив офіційний графік тренувань, відомо лише те, що він буде скорочений.

Відомо, що США розробили спеціальний план для прискореного навчання українських військових. Освоєння системи ППО Patriot триватиме кілька місяців. Зазвичай американці вчаться роботі з цією системою до року.

Але українські військові мають якомога швидше повернутися в Україну і розпочати оборону українського неба.

Пускові установки ЗРК Patriot 1

Відібрані для навчання українці вже мають досвід управління системами протиповітряної оборони.


21 грудня 2022 року США оголосили про надання Україні батареї ЗРК Patriot. Згодом стало відомо, що Пентагон розглядає можливість навчання українських військових експлуатації системи протиповітряної оборони Patriot на військовій базі в Сполучених Штатах, а не в Європі.

Також про передачу такої системи протиповітряної повідомила Німеччина.

MIM-104 Patriot – американський зенітний ракетний комплекс, який виробляє група американських компаній на чолі з Raytheon. Комплекс створювали як універсальний засіб протиповітряної оборони на середніх та великих висотах. Він може забезпечувати протиракетну оборону на рівні армії США.


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...