Український контрнаступ: На півдні СОУ наблизилися до другої лінії оборони окупантів, - ISW

Українські війська наблизилися до другої лінії оборони окупантів у Запорізькій області, ще більше розширивши прорив російських оборонних ліній у цьому районі, повідомляє у свіжому звіті американський Інститут вивчення війнм (ISW).

На геолокованих кадрах, опублікованих 24 серпня, видно, що українські війська просунулися далі у напрямку російських оборонних рубежів на захід від Вербового (18 км на південний схід від Оріхова).

Ряд російських військових та блогерів висловлюють занепокоєння проривом ЗСУ оборонних ліній у Запорізькій області та сходяться на думці, що це критичний момент на полі бою. Аналітики вважають, що російським військам необхідно утримувати свої позиції як мінімум ще півтора місяці, щоб спробувати досягти успіхів на іншій ділянці лінії фронту.

Ключові висновки ISW :

  • ПВК "Вагнера", швидше за все, більше не існуватиме як квазінезалежна військова структура.
  • Російський інформаційний простір переважно утримувався від ув'язування Кремля та Міноборони Росії із вбивством Пригожина.
  • Російські війська проводять додаткову передислокацію із Херсонської області на лінію фронту у Запорізькій області.
  • Війська РФ 24 серпня провели локальні спроби наступу на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, в районі Бахмута та в районі Авдіївки.
  • ЗСУ 24 серпня провели наступальні операції як мінімум на двох ділянках фронту та просунулися в районі Бахмута, а також у Запорізькій області.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Новий рівень битви БПЛА: Українські FPV навчилися збивати коштовні російські "Орлани"

неділя, 2 червень 2024, 5:58

Війна дронів в Україні набуває нових проявів та досягає нових рівнів. Схоже, незабаром основним засобом протидії ворожим дронам-розвідникам стануть дрони-винищувачі. . Сьогодні у мережі було опубліковано одразу два відео того, як українські дрони-камі...

Цей зрадник, звірюка, монгольський холуй і брехун був канонізований РПЦ як святий благовірний за... праведне життя, - журналіст

неділя, 2 червень 2024, 0:30

"Час від часу вони там про якесь "братерство" розповідають. Ну що ж, ловіть. Такого вам досі у школі на розкажуть. "Братерство" по-московськи", - пише журналіст Павло Бондаренко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та пр...