Український контрнаступ сплутав карти московських стратегів: Росіянам не вдається сформувати додаткову армію, її напівсформованою кинуто у бій, - ISW

Російські окупанти не можуть сформувати додаткові сили через одночасні контрнаступальні дії України у районі Бахмута та у південних областях. Для стримання просування загарбники змушені перерозподіляти свої нові резерви, кажуть аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу раніше казав про формування "резервної армії" наприкінці червня. Найімовірніше, він мав на увазі 25-у армію. У середині травня вона почала набирати особовий склад з Далекого Сходу.

Формування цієї армії можу бути частиною наміру Шойгу провести велику реструктуризацію сил до 2026 року. Її використання на війні може призвести до витрачання резервів, призначених для довгострокового відновлення та розширення ЗС РФ.

"Російське військове командування, ймовірно, також не змогло зараз повністю укомплектувати або належним чином навчити 25-й полк САА", – кажуть в ISW.

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов казав, що до 25-ї армії РФ входить близько 15 тис. військовослужбовців. А росіяни сподівалися набрати туди 30 тис. контрактників. Українські військові вважають, що ця армія не буде боєздатною як мінімум до 2024 року.

"Росія раніше намагалася сформувати 3-й армійський корпус влітку 2022 року як резервні сили, але восени 2022 року розгорнула і витратила більшу частину цього погано підготовленого формування, захищаючись від українського контрнаступу", – додають експерти у звіті.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...