Український контрнаступ: ЗСУ досягли певних успіхів у Донецькій та Запорізькій областях, - ISW

Фахівці Інституту вивчення війни (ISW) повідомляють, що Сили оборони продовжують просування під Бахмутом, а також мають певні успіхи в Донецькій та Запорізькій областях.

У звіті зазначається, що українські війська продовжували контрнаступальні операції щонайменше на чотирьох ділянках фронту 9 червня.

Міністерство оборони Росії заявило, що російські війська відбили обмежені та локалізовані наземні атаки українських військ у районі Кремінної.

У той же час українські офіційні особи заявили, що українські війська просунулися на 1,2 кілометра в ході продовження наступальних операцій під Бахмутом 8 червня.

Крім того, Сили оборони продовжили обмежені контрнаступальні операції на заході Донецької області поблизу кордону Донецької та Запорізької областей 9 червня і досягли тактичних успіхів у цьому районі.

Українські сили також продовжили наземні атаки на заході Запорізької області в ніч з 8 на 9 червня і вдень 9 червня, і російське джерело припустило, що українські сили досягли певних успіхів під час цих атак.

Аналітики вказують, що українські офіційні особи прямо визнали, що українські війська очікують втрат техніки під час контрнаступальних операцій.

На думку експертів, структура російського командування, що відповідає за війну в південних регіонах України, є нечіткою і, ймовірно, дублює одна одну.

Проаналізувавши заяви російських військових і їхні дії, аналітики прийшли до висновку: командні відносини між цими чотирма військовими керівниками РФ – Романчуком, Теплінським, Кузовлєвим і Герасимовим, – яких називають головними відповідальними за російські війська в цьому регіоні, залишаються незрозумілими.

Білий дім повідомив 9 червня, що Іран допомагає Росії побудувати завод з виробництва безпілотників у Татарстані, Росія, підкреслюючи зростаючу військову співпрацю між Тегераном і Москвою, незважаючи на західні санкції.

Аналітики зауважують, що начальник російського Генерального штабу генерал армії Валерій Герасимов 9 червня обговорив посилення російсько-китайського військового співробітництва з начальником об'єднаного відділу штабу Центральної військової комісії Китаю Лю Чженлі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...