Український контрнаступ: ЗСУ продовжують просуватися на сході та півдні,- ISW

На кордоні між Запорізькою та Донецькою областями точаться важкі бої. Населені пункти, ймовірно, переходять від однієї сторони до іншої. Проте Збройні сили продовжують просуватися. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті за 20 червня.

Ситуація в Луганській та Харківській областях

Російські війська продовжили посилено бити поблизу Кремінної. Їхні наступи були невдалими на захід від Кремінної в районі Ямполівки (17 км на захід), Торського (15 км на захід) та західної Діброви (7 м на південний захід), на південь від Кремінної поблизу Григорівки (10 км на південь) та Спірного (25 км на південь).

За минулу добу російські війська здійснили понад 21 наземний обстріл на Куп'янському та Лиманському напрямках. Для штурмів використовують підрозділи "Шторм-З" з колишніх полонених для ведення бойових дій.

Бої на Донбасі

20 червня російські та українські війська продовжили наземні атаки поблизу Бахмута. Український Генштаб повідомив, що російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Оріхово-Василівки (11 км на північний захід від Бахмута).

У Бахмуті відбулося три бойові зіткнення. Росіяни застосували термобаричну артилерійську систему ТОС-1А проти українських позицій у Берхівці (6 км на північний захід від Бахмута).

Українські війська просунулися на 1,5 км від Кліщіївки та підійшли до ділянки траси Е40 Бахмут-Слов'янськ.

20 червня російські війська продовжили наземні атаки на лінії Авдіївка-Донецьк. Російські війська не змогли посунути ЗСУ поблизу Авдіївки, Мар'їнки (на південно-західній околиці Донецька), Красногорівки (безпосередньо на захід від Донецька) та Побєди (5 км на південний захід від м. Донецьк).

"Південна вісь"

20 червня українські війська продовжили контрнаступальні дії на адміністративному кордоні між Запорізькою та Донецькою областями - на рубежі Новодарівка-Приютне (15 км на південний захід від Великої Новосілки - 17 км на південний захід від Великої Новосілки) та Рівнопіль-Макарівка (11 км на південний захід від Великої Новосілки до 7 км на південь від Великої Новосілки).

Також українські війська продовжили обмежені наземні атаки на заході Запорізької області - на рубежі Новоданилівка-Роботине (6 км на південь від Оріхова до 15 км на південь від Оріхова).

Міноборони Росії та російські "воєнкори" стверджували, що російські сили відбили всі українські штурми на Оріхівському напрямку. Йдеться про раніше втрачені позиції біля Роботиного та відтіснили українські війська від населеного пункту.

Вони також стверджували, що російські війська відбили П'ятихатки (24 км на південний захід від Оріхова).

Інший відомий "воєнкор" стверджував, що ні російські, ні українські війська не контролюють П'ятихатки і станом на ранок 20 червня в селищі тривають бої. 20 червня російські військові блогери заявили, що українські війська продовжують штурм.

На опублікованих 19 червня кадрах видно, що російські війська здійснили обстріл українських позицій у невстановленому місці в Запорізькій області з використанням БМП, зарядженої вибухівкою. Ці атаки, ймовірно, є неймовірно неточними (оскільки, як повідомляється, ними не можна керувати, рухатися прямо вперед, доки вони не підірвуться дистанційним керуванням, на відміну від більш досконалих БМП, які використовуються деякими учасниками інших конфліктів) і мають на меті перешкодити українським операціям.

Росіяни замінували додаткові території на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС), у тому числі водойму-охолоджувач об'єкта. В майбутньому можуть мінувати додаткові території на ЗАЕС, щоб перешкодити потенційним українським контрнаступальним операціям у цьому районі.

Українські сили продовжують обстрілювати тилові позиції Росії на півдні України та в Криму. Супутникові знімки, опубліковані 19 червня, свідчать про те, що українські війська завдали ракетного удару по позиціях росіян у Риковому Херсонської області (48 км на південний захід від Мелітополя).

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Зараз є унікальна можливість": Американські спецслужби активно вербують людей з Кремля

неділя, 2 червень 2024, 19:52

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну надало американським спецслужбам рідкісну можливість завербувати шпигунів Кремля. Про це йдеться у матеріалі CNN, передають Патріоти України. "Неприхильність створює для нас унікальну можливість. Ми дуже відкри...

Познайомилися на вечірці: Колишня теща Абрамовича вийшла заміж за близького до Трампа медіамагната

неділя, 2 червень 2024, 19:30

Медіамагнат Руперт Мердок одружився з матір’ю колишньої дружини Романа Абрамовича Оленою Жуковою. Про це повідомляє Metro, передають Патріоти України. Зазначається, що цими вихідними 93-річний магнат Мердок одружився у своєму маєтку Bel Air у Каліфорні...