Український піхотинець розповів, як у нерівному бою під Куп'янськом розгромили росіян, а одного спромігся "заманити" в полон - виявився дуже цінним "фруктом"

Група з п’яти захисників вступила в бій з 40 російськими бійцями й одного з них навіть захопила в полон. Цей загарбник виявився цінним, бо надав "багато корисної інформації".

Український піхотинець Богдан поділився історією з фронту, як захопив трьох окупантів у полон під час контрнаступу у Харківській області. Про це відомо з публікації пресслужби 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого від 11 липня.

"Важко було скрізь: дрони, артилерія, танки, контактні бої", — зауважив воїн.

Він згадав випадок, який стався під Куп’янськом. Піхотинець отримав наказ взяти кількох побратимів та вирушити з ними на операцію. Військові підірвали два ворожі танки та одну БМП.

"Проти нашої групи з п’ятьох чоловік йшло десь до сорока осіб противника. Але нас прикривали FPV і ми виконали завдання. І тоді навіть нікого не поранило", — підкреслив Богдан.

Мало того, піхотинцям вдалося захопити одного російського окупанта у полон.

"Від нього дізнався багато корисної інформації, яка дуже згодилася потім. Я добре спілкуюся російською, тому вдалося іншим разом "заманити" двох блукаючих російських військових", — розповів захисник.

Він зізнався, що тепер згадувати той діалог смішно. Богдан покликав загарбників та суворо запитав, чому їх лише двоє. Російські бійці відповіли, що "інші вже лежать у посадці", тож залишились тільки вони. Після цього піхотинець перейшов на українську можу та заявив: "Привіт, хлопці! Вітаємо в Україні!".

"Це були двоє молодих десантників. Познайомилися, поговорили… Тут знову обстріл, дрони ворожі, така собі звична справа… На хвильку їх втратив з поля зору. Думаю, от с**и, втекли. А вони з-за дерева виглядають: "Бодя, мы здесь!". Знайшов підхід до них, так би мовити", — посміявся військовий.

Піхотинець Богдан: що про нього відомо

Фото піхотинця БогданаБогдан прийшов у бригаду ще у 2022 році, коли її бійці воювали в Донецькій області. Разом з ним у взводі воювали два рідні брати. Один пізніше отримав сім кульових поранень з кількох метрів, але був врятований комбатом та демобілізувався. Інший брат піхотинця нині на реабілітації та збирається повернутись у стрій, але вже оператором БПЛА.

Сам Богдан має дві важкі контузії та три осколкових поранення. В його тілі було 14 осколків, і три з них дістати не змогли. Зі свого автомата він збив вже п’ять дронів, чим дуже пишається. Вдома на воїна чекають дружина з дітьми, а також мати з сестрами.

Нагадаємо, пілоти БПЛА з підрозділу "Гострі картузи" знищили техніку та склад російських окупантів, застосувавши лише один дрон. Під ударом опинилась тилова позиція, розташована майже на кордоні з РФ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 20 серпня. Українки цього дня готували святковий стіл і подарунки для чоловіків

вівторок, 20 серпень 2024, 7:05

20 серпня: церковне свято сьогодні, що заведено робити в чоловічий день. 20 серпня за новим церковним календарем (2 вересня за старим) - день пам'яті пророка Самуїла. У народі день прозвали Самойлов, зазначають Патріоти України. За старим календарним с...

"Курська операція ЗСУ може стати варіантом завершення війни, диктатури Путіна і кінця рашизму", - експерт

понеділок, 19 серпень 2024, 19:22

"Жодна нормальна людина нині добра Володимиру Путіну не побажає. Не по-християнськи? Якщо дотримуватися букви, тоді це не по-християнськи. Якщо дотримуватися гуманістичної основи християнства, тоді його давно вже треба було б відправити в пекло. І не н...