Український військовий звернув увагу на цікаву тенденцію зі знищенням російських вертольотів

Російські окупанти скаржаться, що безпілотники стали цілою проблемою для гелікоптерів. При цьому їх частіше збивають fpv-дрони, ніж зенітні ракети. Про це розповів український військовий Олександр Карпюк (Serg Marco) у соцмережі Facebook, передають Патріоти України.

Він зазначив, що постійно стикається у мережі з твердженням, що Україна потребує гелікоптер AH-64 Apache, оскільки "крутий". "І він дійсно крутий. Але він, як і А-10 зброя іншої війни. Робота ударного вертольота - це триматись на рівні рельєфу, злітати над рельєфом, пускати ПТУР "Віхрь", дистанція якого до 10 км. І влучивши в ціль - знову опускатись нижче закриваючись рельєфом", - пояснив він.

За його словами, на таких дистанціях його легко наздоганяють дрони, і хоч гвинти гелікоптера змахують дрони вітровими потоками, проте вони можуть зайти зверху у гвинти. З урахуванням тактики використання, та того факту, що гелікоптер беззахисний перед невеликим дроном - ця техніка буде змушена змінюватись під реалії сьогодення.

"І ось прилетіло підтвердження від фістингбімбіра", - написав він, додавши скрін Z-каналу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В Києві працює мережа аптек з контрабандою з РФ – журналістське розслідування

четвер, 22 серпень 2024, 23:17

Щонайменше шість років у Києві діє мережа аптек "Ел’Фарм", в якій торгують російськими та, виробленими для ринку РФ, західними препаратами. Про це йдеться у розслідуванні проєкта "Схеми", передають Патріоти України. У цій мережі дві аптеки. Обидві – у ...

"Концепція від початку неповноцінна": Авіаексперт розповів, що не так із ППО Росії

четвер, 22 серпень 2024, 23:04

Російські системи ППО призначені для виявлення об'єктів з високою радіопомітністю. Однак Україна використовує використовує засоби, які ворожі локатори помітити просто не здатні. Про це заявив авіаційний експерт Костянтин Криволап, передають Патріоти Ук...