Українці на півночі Харківщини перейшли у контратаку: ЗСУ відбили кілька кварталів у Вовчанську, - Bild

Удари Хімарсами та далекобійною артилерією по колоннам російських військ, логістиці ворога та іншим стратегічним цілям по російській бік кордону різко погіршують стан ворожих підрозділів у північній Харківщині

Українська армія контратакувала у Вовчанську

Українські військові контратакували у Вовчанську на Харківщині та відбили кілька кварталів. Про це 2 червня повідомив Telegram-канал Bild з посиланням на військового аналітика Юліана Рьопке.

Зазначається, що в середині травня російські війська зайняли північну частину Вовчанська у Харківській області та декілька центральних кварталів. Однак протягом останніх днів ЗСУ вдалося частково вибити росіян з центру.

"У відповідь на це армія РФ безжально знищує місто, перетворюючи його на руїни", - йдеться у повідомленні.

За даними Рьопке, на захід від Вовчанська росіяни взяли близько половини села Стариця, на решті напрямків їхнє просування стало повільнішим.

"Уже лише близько чверті території міста перебуває під однозначним російським контролем. Тиждень тому це була майже половина. Здається, українцям вдалося там просунутися і витіснити росіян. Росіяни втрачають позиції у Вовчанську і дедалі частіше вдаються до руйнування міста за допомогою РСЗВ, важкої артилерії та керованих авіабомб", - уточнив аналітик.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Генерал Залужний ледь не загинув після дзвінка з ОП, - Борислав Береза

субота, 5 жовтень 2024, 21:55

"Після того, як в ефірі на моєму YouTube-каналі генерал-майор Сергій Кривонос розповів про поранення, яке Валерій Залужний отримав на фронті, то сталося два цікавих момента - журналісти почали цікавитися подробицями події і під відео у коментарі прийшо...

Не працюють лише поранені: Яку роботу виконують полонені росіяни та скільки їм платять (відео)

субота, 5 жовтень 2024, 21:42

Раціон із 2200 кілокалорій на день; медична частина такого рівня, що можуть позаздрити амбулаторії в багатьох українських селах; і зарплата півтори тисячі гривень. В таких умовах в одному з таборів в Україні утримують військовополонених росіян, передаю...