"Укрзалізниця" закуповує запчастини за завищеними цінами у дружини очільника БЕБ, - журналістське розслідування

В.о. директора БЕБ Едуард Федоров. Фото: facebook.com/ESBU.GOV.UA.

"Укрзалізниця" закуповує діоди за завищеними цінами у дружини в.о. директора Бюро економічної безпеки Едуарда Федорова – Ольги. Про це йдеться в журналістському розслідуванні видання "Bihus.Info", передають Патріоти України.

Як з'ясували журналісти, останніми роками Ольга Федорова відкрила в собі величезний підприємницький талант і сьогодні вона має більше 20 різних бізнесів по всій країні. Зокрема за останні 6 років дружина глави одного з головних антикорупційних відомств відкрила новий бізнес у сфері торгівлі паливом, ліками, меблями і рибою, організувала пасажирські перевезення і буріння свердловин, повідомляє "Bihus.Info".

Також Ольга Федорова планує стати готельєром - вона вже будує готель на гірськолижному курорті в селі Мигове Чернівецької області. Партнерами по бізнесу в цій справі у неї виявилися колишні і діючі співробітники СБУ – екс-заступник голови СБУ Олександр Карпенко, екс-начальник Донецького і Луганського управління СБУ Олександр Куць, а також жінки, чиї сини служать або раніше служили в СБУ.

Як з'ясували журналісти "Bihus.Info", Ольга Федорова також отримує хороші доходи від ТОВ "Глобальні технології майбутнього", де вона є співвласницею. У 2022 році фірма почала постачати запчастини для ремонтних заводів "Укрзалізниці".

За півтора року було укладено угоди на суму в 50 млн грн – в основному поставлялися різні типи діодів. Примітно, що фірма їх не виробляє, а лише перепродує з величезною націнкою.

За даними "Bihus.Info", "Укрзалізниця" купувала діоди ДЛ253-2000-24 УХЛ2 по 6 973 грн за штуку, тоді як сама ТОВ "Глобальні технології майбутнього" закуповувала їх по 4 970 грн за одиницю. Потім через девальвацію гривні ціни зросли до 9 154 грн і 6 130 грн відповідно.

Аналогічна ситуація і з діодами іншого типу. Так фірма, якою володіє дружина очільника Бюро економічної безпеки, купувала діоди ДЛ161-200-12 УХЛ2 по 1 025 грн за одиницю, а продавала залізничникам вже по 1 641 грн. Найбільша угода була укладена за діодами ДЛ161-200-16 УХЛ2: вони були закуплені фірмою по 1025 гривень, а після перепродані "Укрзалізниці" по 1 900 грн за штуку.

Наприкінці 2022 року ТОВ "Глобальні технології майбутнього" перейшла від купівлі готових діодів до замовлення їхнього виготовлення. Так, один діод став обходитися комерсантам в 505 - 620 грн за штуку. А на продаж вони йшли вже по 2 000 грн за одиницю.

"Bihus.Info" стверджує, що очільник БЕБ Едуард Федоров не надав авторам матеріалу жодних коментарів за цими фактами.

Хто такий Едуард Федоров

У квітні цього року Кабмін звільнив очільника Бюро економічної безпеки Вадима Мельника і призначив тимчасовим виконуючим обов'язки його першого заступника – Едуарда Федорова. До призначення в БЕБ Федоров встиг попрацювати начальником Управління СБУ в Сумській області, а також заступником начальника відділу і після в.о. начальника відділу Київської митниці.

Слід зазначити, що Бюро економічної безпеки в теорії має запобігати, виявляти, припиняти і розслідувати злочини у сфері використання фінансових ресурсів держави. Цей орган був створений в січні 2021 року і поки запам'ятався тільки вкрай сумнівними показниками ефективності.

Джерело: bihus.info
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Чи це останній пакет допомоги від США? Чому ми маємо працювати з усіма заради України - Марина Данилюк-Ярмолаєва

субота, 27 квітень 2024, 0:15

"Міністр МЗС Дмитро Кулеба визнав, що в України немає плану Б на випадок перемоги Дональда Трампа на виборах президента США. Це досить недалекоглядно, з огляду на те, що колишній президент має упереджені погляди на Україну. А більш ніж половина республ...

Минулого року Байден міг досягти з китайцями компромісів по завершенню бойових дій в Україні. Але зараз вони вже ні про що з ним домовлятися не будуть, - Віктор Андрусів

субота, 27 квітень 2024, 0:00

"Китай і проблема завершення війни. Від самого початку війни Китай був союзником РФ. Але не від самого початку він брав у ній активну участь. Зрозуміло, що китайці щиро вірили в "Київ за три дні", і в їхній прямій допомозі потреби не було. Але після ро...