"Улітку 2023 року відпочивати у Криму": Ексречник Генштабу ЗСУ розповів, чому це було неможливо із самого початку

Військовий експерт і речник Генерального штабу ЗСУ (2014-2017) Владислав Селезньов розповів, що Сили оборони стали цапом-відбувайлом для народу, який хотів того, чого не могла досягти наша армія, передають Патріоти України.

Селезньов згадуючи про плани українців відпочивати улітку 2023 року у Криму, сказав, що громадяни хотіли того, чого не могла досягти наша армія, адже не мала відповідної кількості озброєння, техніки та боєприпасів.

"Водночас ми усі були перегріті тими самими очікуваннями, вони відповідно не здійснилися з очевидних причин, бо немає чим вибивати ворога не лише з тимчасово окупованого Криму та Севастополя, а й взагалі з Херсонської та Запорізької областей. Не було у нас стільки ресурсів, щоб звільнити територію нашої країни, тому, звісно, хто в цій ситуації може стати цапом-відбувайлом - українське військо. Але чи справедливо це, я певен, що ні", - підкреслив військовий.

Експерт загадав, як у 2014 році цапом-відбувайлом зробили українських моряків, мовляв, саме вони здали український Крим. "Але його втратила України - це були відповідні політичні рішення, невчасно схвалені військово-політичні рішення, які стали початком затяжної окупації Луганщини та Донеччини. То треба розуміти, що якщо ми будемо шукати цапа-відбувайла, то ця справа мало перспективна, а от шукати шляхи вирішення цієї складної ситуації - це консолідація для нашої спільної перемоги, а це значить трансформація нашого прийняття", - підсумував він.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...