"Улюблена іграшка Дмитра Коцюбайла": Вовки да Вінчі показали, як відпрацювали по окупантах із затрофеєного "Сонцепьока"

Бійці батальйону Вовки Да Вінчі вдарили по російських окупантах з трофейної ТОС 1А Сонцепьок. Фото та відео роботи системи опублікували у соцмережах батальйону, передають Патріоти України.

Як зазначають Вовки да Вінчі, це єдина така система в Україні. «Його затрофеїли ДУК (нині 67-ма бригада) минулого року під Києвом. І відтоді жартували, що це улюблена „іграшка“ Героя України, командира Дмитра (Да Вінчі) Коцюбайла», — розповідають у бригаді.

Та додають, що ця зброя використовується досить рідко через обмежену кількість боєкомплекту і загалом через свою специфіку. На трофейному Сонцепьоку побратими викарбували ім'я свого загиблого командира Да Вінчі.

Стверджують, що цього разу усі влучання були точно в ціль. «Герої не вмирають, і навіть зараз Да Вінчі та його імʼя продовжують нищити ворога» — зазначають Вовки да Вінчі.

Дмитро «Да Вінчі» Коцюбайло загинув у боях за Бахмут 7 березня 2023 року у віці 27 років. Дмитро — активний учасник Революції Гідності, а з початком війни Росії проти України на Донбасі у віці 18 років пішов добровольцем на фронт.

2014 року він командував взводом добровольців Правого сектору, 2015-го став командиром роти. У грудні 2021 року був удостоєний звання Герой України. Був командиром 1-го окремого механізованого батальйону Сухопутних військ ЗСУ Вовки Да Вінчі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...