
Так готувала ще моя бабуся! Це перевірений рецепт роками приготування домашньої ковбаси в натуральній оболонці.
Для 6 кг домашньої ковбаси потрібно:
Свинина - 5 кг (краще брати яблуко, або кострець)
Жир - 1 кг (саме з бочків)
Сіль - 3 ст. л. (додавайте поступово і обов'язково куштуйте фарш на смак, можливо вам треба менш, або більне солоне)
Перець - 10 грам (я використовую чорний мелений )
Виченені кишки 5 метрів (краще брати з запасом 6-7 метрів)
Порада: рахувати по такій пропорції: на 1 кг мяса з жиром 1 метр кишки + 1 метр додатково на запас у разі розриву.
Приготування:
- На сковороді (розморожена) Смажемо на маленькому вогні 45 хвилин під закритою кришкою, а потім, по 10-15 хвилин підсмажуємо з кожної сторони без кришки , до золотавої скоринки
- В духовці (заморожена) Накриваємо фольгою, та ставимо, в холодну духовку, щоб вона нагрівалась поступово. Час випікання залежить від розміру та від температури кільця ковбаски. Виставляємо 200-220 градусів та чекаємо, поки духовка набере потрібну температуру. При 200 градусах фіксуємо час та випікаємо приблизно 40 - 45 хвилин. Через 40 хвилин знімаємо фольгу та залишаємо підсмажитись по 10-15 хвилин з кожної сторони. Якщо у вас є гриль, ввімкніть його !!! Готово!!! Вітаю, ви щойно приготували справжню, соковиту домашню ковбасу!
Порада: якщо готуєте в духовці розморожену ковбасу, тоді випікаємо приблизно 40 - 45 хвилин. Через 40 хвилин знімаємо фольгу та залишаємо підсмажитись по 10-15 хвилин з кожної сторони.
Покроковий рецепт у відео, і навіть, якщо ви ніколи не готували домашню ковбасу, запевняю, що у вас все вийде. Приємного перегляду!

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.
10 жовтня у "Науково-випробувальному центрі ракетно-космічної промисловості" у місті Пересвіт Сергієво-Посадського району Московської області, ймовірно, стався вибух. Про це повідомив Telegram-канал Astra, передають Патріоти України. За даними ЗМІ, над...
Українська блогерка antonina_lav протягом одного дня пройшла дві співбесіди, під час яких роботодавці здивували її абсолютно несподіваними проханнями. Про своє працевлаштування вона публічно розповіла в соцмережі Threads 8 жовтня, передають Патріоти Ук...