Уникнути "сирійського сценарію" в Україні допоможе лише збільшення постачання засобів ППО, - британські аналітики

Україні загрожує брак зброї, необхідної для відбиття масованих атак РФ з повітря, зокрема, за допомогою ракет та дронів-камікадзе. Якщо західні партнери не збільшать постачання ППО, Росія з великою ймовірністю застосує ті самі методи бомбардувань мирних міст і сіл, як вона вже застосовувала в Сирії, просто стираючи населені пункти з землі. Про це йдеться у новому звіті британського аналітичного центру "Королівський інститут об'єднаних служб", передають Патріоти України.

На думку експертів, Захід боїться відступати від тактики надання Україні лише оборонного озброєння, щоб не провокувати Кремль, але уникнути "сирійського сценарію" допоможе лише збільшення постачання засобів ППО.

ВВС зазначає, що незважаючи на чисельну та до певної міри технічну перевагу російських військово-повітряних сил над українськими, Росія побоюється активно застосовувати свою авіацію через успішну роботу українських сил ППО. Тому агресор воліє запускати балістичні та крилаті ракети великої дальності та застосовувати дешеві іранські дрони-камікадзе.

І хоча українські воїни збивають значну частину ракет та БПЛА, частина з них досягла цілей та суттєво пошкодила енергетичну та водну інфраструктуру України напередодні зими.

Щоб захиститися, Україні потрібно більше систем ППО. Однак, як зазначено в новому звіті британського Королівського інституту об'єднаних служб (Royal United Services Institute (RUSI ), Україні загрожує нестача зброї, необхідної для відбиття масованих повітряних атак Росії.

"У звіті лондонського аналітичного центру RUSI міститься попередження, що якщо західні країни не збережуть і не збільшать свої постачання ППО Україні? тоді Росія, ймовірно, застосує ті самі методи бомбардувань, що й у Сирії, з руйнівним ефектом. Росія поставила командувачем своєї української кfмпанії безкомпромісного генерала Сергія Суровікіна, того самого генерала, який керував інтенсивними бомбардуваннями таких міст, як Алеппо", – пише ВВС.

Видання зазначило, що експерти з озброєнь RUSI провели кілька місяців в Україні, опитуючи офіцерів військової розвідки та операторів ППО, а також вивчаючи залишки збитих російських ракетних комплексів. Вони відзначили роль у відображенні атак Росії з неба невеликих переносних ракетних установок, відомих як ПЗРК, поряд із більшими системами, такими як самохідні зенітні комплекси "Gepard", поставлені Німеччиною.

Джерело: ВВС
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"У відповідь на теракт у Москві РФ знищила штаб-квартиру СБУ": Пропагандисти Кремля запустили нову серію фейків у західних ЗМІ

четвер, 28 березень 2024, 13:15

Центр протидії дезінформації опублікував добірку фейків і маніпуляцій, які іноземні ЗМІ продукували 28 березня. За версією ЦПД при РНБО України, 28 березня іноземні ЗМІ запустили два фейки та одну маніпуляцію, передають Патріоти України. Фейк: "У відпо...

"Вона поки приховує, що в офіційному шлюбі": Даша Астаф'єва вийшла заміж за багатія, який на 10 років молодший, - блогер

четвер, 28 березень 2024, 13:06

Оглядач українського шоу-бізнесу Богдан Беспалов "злив" інсайдерську інформацію про модель, співачку і волонтерку Дашу Астаф'єву. Він із посиланням на свої джерела заявив, що артистка за час повномасштабної війни вийшла заміж за молодого багатія. Однак...