"Уперше допомога Україні зброєю стала розмінною монетою між двома партіями": Дипломат - про проєкт бюджету США

Дипломат Валерій Чалий розповів, як уперше допомога Україні зброєю стала розмінною монетою між двома партіями після того, як президент США Джо Байден підписав законопроєкт про тимчасове фінансування уряду до 17 листопада, схвалений напередодні Сенатом та Палатою представників конгресу Штатів, передають Патріоти України.

"Знаєте, я хочу простіше пояснити всім, що основна проблема не в тому, що зараз трошки підвисли кошти. Основна проблема в тому, що вперше питання України й допомога зброєю стало розмінною монетою між республіканцями та демократами. Я думаю, що наслідки цього набагато більші, ніж те, що ми кожен день спостерігаємо за тим, як будуть кошти виділені", - сказав він.

Він зазначив, що кошти будуть виділені, а якщо не будуть - є перехідний період з попереднього надання допомоги, зараз вона буде здійснюватися шляхом інструменту PDA - це укази президент Байдена по виділенню озброєння.

"Але в більш довгостроковому плані цей сигнал для нас не дуже комфортний, тому що ми маємо повернути питання надання зброї Україні, як об'єднуюче між республіканцями й демократами. Вони не повинні ні одні, ні інші розігрувати цю карту у своїх внутрішньополітичних конкретних обставинах. Саме зараз буде боротьба", - вважає Чалий.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...