Уражений морським дроном СБУ корабель росіян повільно тоне, його намагаються буксирувати (відео)

Експерти схиляються до думки, що військово-морську базу в Новоросійський атакувала пара морських безпілотників MAGURA V5. Схоже був побитий черговий рекорд дальності: безпілотним катерам довелось подолати до цілі близько 900 км

Росіяни намагаються буксирувати уражений морським безпілотником великий десантний корабель "Оленеводський горняк" (відео удару дроном корабля зранку гуляє по мережі, - ред.), зазначають Патріоти України.

Як повідомляє "ВЧК-ОГПУ", до процесу буксирування залучили мінімум два судна. З'явилися кадри процесу. Втім, дрон завдав значних пошкоджень конструкції судна. Воно перехихилося на бік та продовжує тонути. Навколо зібралися інші судна.

Тим часом офіційно у Росії не коментують вдалу роботу морського дрона, обмежившись ранковою переможною реляцією. Про атаку на кораблі в Новоросійську мовчать. Разом з тим, українських надводних безпілотників бояться вже у Сочі. Як повідомляє пропагандистське "РИА-Новости", у Сочі посилять периметр безпеки морського порту. Рішення ухвалено на нараді з силовими структурами на тлі атаки в Новоросійську.

Варто відзначити, що 4080-тонний ВДК Оленегорский горняк, побудований на верфі у Гданську в 1970-х роках, входить до 121-ї бригади десантних кораблів, а у 2007 році був визнаний росіянами «найкращим десантним кораблем Північного флоту».

9 лютого 2022 року судно увійшло у Чорне море для підтримки повномаштабного вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року. Спершу базувався у Севастополі, згодом через небезпеку атаки безпілотниками направлений до Новоросійська. У липні 2023 році, після пошкодження моста через Керченську протоку, призначене для перевезення цивільного автотранспорту та супутніх вантажів з Новоросійська до Керчі.

Оскільки з вводом у стрій нових великих кораблів у недоімперії через деградацію ВПК не склалося, і наймолодший з 18ти ВДК, що числяться у строю ВМС РФ побудови 1988 року, 50-річний "оленевод" все ще розглядається як важлива бойова одиниця у теперішньому складі Чорноморського флоту ВСМ РФ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...