Уряд і збройні сили Німеччини не виключають, що воєнні дії в Україні можуть тривати до 2032-го, - Голобуцький

"Уряд і збройні сили Німеччини не виключають, що воєнні дії в Україні можуть тривати до 2032, і налаштовуються на довгу війну та довготривалу підтримку Києва - генерал-майор Бундесверу, голова ситуаційного центру по Україні в Міноборони ФРН, ексміністр оборони Крістіан Фройдінґ на панельній дискусії Фонду Пінчука", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Ми готові зробити час нашим союзником, а не союзником Путіна. ...Підтримка України повинна працювати навіть краще в майбутньому. Нам доведеться краще координуватись і пришвидшити надання допомоги до досягнення повної перемоги".

Перемога, за словами Фройдінґа, - це вихід на кордони 1991 після повернення всіх окупованих територій.
--
Перекрити сухопутний коридор до Криму - ймовірно, обов'язкова умова цього етапу війни, навіть як він не буде останнім. І Європа розраховує після цього тією чи іншою мірою заморозити протистояння, вивести його на новий рівень "війни на виснаження Росії". Котре виснаження попередньо і обраховують довести до логічного кінця десь до 2032. І тоді ж до України, очевидно, повернуться всі окуповані терени.
Я би не сказав, що це такий вже неприйнятний для нас план (якщо це дійсно план, хоча дуже схоже): після вибивання окупанта з Пониззя на кілька років зафіксувати ситуацію в межах 2014 року. А Крим і Донбас повернути пізніше, коли буде виснажено і зруйновано економіку РФ.
Це виглядає на прийнятний і вигідний для всіх компроміс: ми не відмовляємось від територій, але задачі і терміни їх виконання стають реалістичними.
Тим більше, що все одно території, що довший час перебували під ворожою окупацією, за будь-яких умов доведеться кілька десятиліть реабілітувати в ізоляції і за спец.статусів. А на це потрібні ресурси, фахівці і впевнена державна економіка.
В цілому "поетапна перемога", якщо союзники дійсно оберуть цей варіант, виглядає як достатньо реалістичний план".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...