Усе було не зовсім так? Буданов прокоментував публікацію про зрив Ілоном Маском атаки на Чорноморський флот РФ

Глава ГУР Міноборони Кирило Буданов прокоментував публікацію CNN про те, що Ілон Маск у 2022 році нібито таємно наказав відключити супутникову мережу Starlink біля узбережжя окупованого Криму, щоб зірвати атаку Сил оборони України на Чорноморський флот РФ, передають Патріоти України.

«Особисто я не впевнений, що пан Ілон Маск оперував якимись міфічними кнопками і зупиняв рух якихось апаратів. Це моя особиста думка. Те, що системи Starlink не працювали певний час біля Криму, я можу це абсолютно підтвердити, тому що ми також застосовували певну техніку», — передає слова Буданова під час виступу на щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії "Інтерфакс-Україна".

Очільник ГУР додав, що може сказати тільки, що «ми відразу зрозуміли, що просто там немає покриття». Водночас він наголосив, що системи Starlink «зіграли дуже значну роль і насправді відіграють її станом на зараз, тому що дуже багато систем використовують антени, використовують самі системи Starlink, для зв’язку, для передавання інформації від дронів, особливо коли віддалений командний пункт тощо».

«Вони досить добре зарекомендували себе на фронті. Можна багато говорити, хороші вони чи погані, але є факти — абсолютно вся лінія фронту працює на них», — заявив Буданов.

7 вересня телеканал CNN повідомив із посиланням на уривок із нової біографії Маска авторства Волтера Айзексона, що 2022 року Ілон Маск нібито таємно наказав своїм інженерам відключити Starlink біля узбережжя окупованого Криму, щоб зірвати атаку Сил оборони на Чорноморський флот РФ.

У книзі сказано, що українські підводні дрони з вибухівкою втратили зв’язок, коли підходили до флоту країни-агресора, і в результаті їх викинуло на берег. Як пише Айзексон, рішення Маска «було викликане гострим страхом, що Росія відповість на атаку України на Крим ядерною зброєю». Побоювання з приводу «міні-Перл-Гарбора», як висловився Маск, виникли в нього після розмов із високопоставленими чиновниками країни-агресора.

Сам Маск заявив, що не відключав Starlink біля узбережжя окупованого Криму, але й відмовив Україні її там активувати. Маск стверджує, що там мережа Starlink не була активована і SpaceX «нічого не деактивувала». За його словами, екстрений запит про підключення на всьому шляху до Севастополя надійшов від органів української влади. І Маск відмовив.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...