"Усе для чиновників": В Агенції з оборонних закупівель свідомо створюють корупційне середовище, - політолог

Колишня посадовиця Укрзалізниці Таїсія Олійник, яку за схеми на закупівлях назвали "тендерною королевою", могла працевлаштуватись в Агенцію з оборонних закупівель. Про це у Facebook повідомив політолог Олександр Кочетков, передають Патріоти України.

Раніше Кочетков критикував Агенцію за "неадекватний підхід" у роботі, який підходить чиновникам, але не українським виробникам зброї. На його думку, якщо інформація про працевлаштування Олійник підтвердиться, це буде свідчити про "свідоме створення корупційного середовища" у відомстві.

Політолог нагадав, що Олійник понад 10 років працювала у системі закупівель на "Укрзалізниці". Тоді УЗ за завищеними цінами закуповувала туалети для вагонів, мастила, рейкові кріплення, тощо. У 2021 році НАБУ проводило в Олійник обшук, але справа так і не набула розвитку. У багатьох журналістських розслідувань чиновницю пов’язують з родиною розшукуваного нардепа Ярослава Дубневича.

"Подейкують, що Олійник вже встигла вплинути на декілька тендерів по закупівлі FPV-дронів, і ось це викликає справжнє занепокоєння. Будемо сподіватися, що чутки щодо працевлаштування "тендерної королеви" у Агенцію оборонних закупівель так і залишаться страшними чутками", — написав Кочетков.

В іншому випадку суспільству буде необхідно почути пояснення щодо залучення настільки одіозних осіб від заступника міністра оборони Дмитра Клименка, який курує напрямок закупівель, а також від Марини Безрукової, яка очолює Агенцію.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Довершення погрому головної авіабази ворога у Криму: Аеродром Бельбек другу ніч поспіль атакували ракети

четвер, 16 травень 2024, 7:34

Дехто з експертів напередодні вангували, що Бельбекскій аеродром, як такий, повністю розгромлений. Імовірно трохи випередили час, жирних цілей залишилося і на цю ніч. Цієї ночі знову на аеродромі Бельбек в окупованому Криму виникла пожежа, повідомляють...

Народні прикмети на 16 травня

четвер, 16 травень 2024, 7:05

Православна церква України 16 травня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Феодора Освяченого і єпископа Олександра Єрусалимського. За старим стилем сьогодні вшановують мучеників Тимофія і Мавру. У народне свято 16 травня наші предки збирали се...