Усе під контролем, кажете? В "українському Ухані" використані костюми та рукавиці лежать просто неба (відео)

Будь-які медичні відходи несуть загрозу: не використані ліки або такі, в яких закінчився термін придатності – хімічну загрозу, а пов’язки (маски), шприци – бактеріологічну.

Містечко Монастириська на Тернопільщині вважають епіцентром коронавірусу не лише в області, а й у всій Україні. Але, попри це, використані медиками костюми та рукавиці тут просто викинули на звалище, і зараз вони лежать просто неба. Про це свідчить відео, яке опублікував телеграм-канал Teza, передають Патріоти України.

На кадрах активістка говорить, що ці використані медиками костюми та рукавиці викинули на смітник біля лікарні, а неподалік доріжки, якою діти ходять на озеро. "Ось так у нас усе – під контролем. Ось так відбувається утилізація та локалізація вірусу у Монастириському районі. Про який контроль ви кажете? Що ви звітуєте? Як це можна назвати, скажіть", – дивується жінка.

Вона додає, що головний лікар місцевої лікарні навіть її запитував, хто це накидав.

Як правильно утилізувати медичні костюми, рукавиці та маски

За словами екоактивіста Сергія Антоненка, в українському законодавстві немає такого поняття як медичні відходи. Тому, пояснює він, в цьому й полягає складність, оскільки такі відходи важко віднести до небезпечних.

Водночас активіст наголошує, будь-які медичні відходи несуть загрозу: не використані ліки або такі, в яких закінчився термін придатності – хімічну загрозу, а пов’язки (маски), шприци – бактеріологічну.

"Маски, особливо одноразові, потрібно збирати у герметичну ємність і потім спалювати. Маски не піддаються, звісно, подальшій вторинній переробці. Щодо респіраторів, то там є поєднання кількох матеріалів, і щоб його повторно переробити, потрібно розбирати його окремо, наприклад, пластик, фільтри тощо. А якщо розбирати, то це небезпечний контакт, тому робити цього не варто. Оскільки це – все, що було в контакті з людиною під час якогось захворювання, то маски, рукавички та інші медичні відходи слід спалити", – додає Антоненко.

За його словами, використані маски, рукавиці та костюми у смітник викидати не слід, бо це несе загрозу.

Додамо, згідно з рекомендаціями МОЗ, використані маски та рукавиці слід викидати в закритий контейнер для відходів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"На підставі листа головкома Сирського": Росіяни поширюють фейк, нібито Україна планує мобілізувати політбіженців з РФ та Білорусі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:29

Росіяни почали поширювати мережею новий фейк про те, що Україна нібито планує мобілізувати політичних біженців з Росії та Білорусі. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки (Spravdi), передають Патріоти України. Пропага...

"Не треба соромитися цього слова": Скабеєва відверто визнала, що вона пропагандистка (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:59

Російська пропагандистка Ольга Скабеєва несподівано розговорилася з приводу своєї роботи на кремлівський режим. Зокрема, виступаючи на форумі Курс молодого бійця. Інформаційний фронт, вона визнала, що займається «агресивним нав’язуванням» позиції свого...