"Усі знають, що гроші не пахнуть": Незважаючи на війну, Французька Рів'єра не відмовилася від російських олігархів, - Politico

Минулими роками російських олігархів часто можна було зустріти на південному сході Франції - Французькій Рив'єрі, і навіть зараз, під час війни в Україні та незважаючи на санкції ЄС, ця ситуація не особливо змінилася. Про це пише Politico, передають Патріоти України.

Як розповіли виданню керівники готелів і ресторатори на Лазурному березі, багаті росіяни так само продовжують приїжджати сюди, оскільки тут існує добре налагоджена система, що дає змогу російським олігархам підтримувати свій спосіб життя й уникати наслідків війни.

Як пише Politico, це, принаймні, частково пов'язано зі складнощами навколо запровадженого режиму санкцій, оскільки деякі політики сумніваються в їхній ефективності. "Норми, які ми тут будуємо, недостатньо сильні", - зазначив чиновник французького міністерства фінансів.

Уся справа в грошах

Лазурний берег залишається популярним місцем для багатих росіян, тому що він вітає гроші, закриваючи очі на джерело доходу, сказав Ерік де Монгольф'є, колишній державний прокурор Ніцци. "Усі знають, що гроші не пахнуть, тому, поки у росіян є мудрість залишатися стриманими, їм нема чого боятися Рів'єри", - додав він.

Розслідування французької влади 2023 року показало, що майже 60 відсотків агентств нерухомості в регіоні не співпрацюють із владою, наприклад, не перевіряють, чи є імена їхніх клієнтів у списку санкцій ЄС. "Ми повинні запитувати у них [клієнтів] копію посвідчення особи, звідки беруться гроші, я думаю, але ми цього не робимо", - розповіла Александра, яка продає елітні вілли в Кап-д'Антіб.

Крім того, сусідні країни не допомагають у дотриманні санкцій, особливо Монако, яке є одним із кінцевих пунктів призначення для схем відмивання грошей. Як розповів Politico суддя з Лазурного берега, у багатьох росіян є паспорти таких країн, як Велика Британія, Кіпр і Мальта, що дає їм змогу легко перетинати Європу. "Монако теж полегшує життя російським мільярдерам: воно забезпечує їм юридичну безпеку", - сказав суддя.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Нептун" вже на півдорозі до Storm Shadow:. Своїх ATACMS у нас ще немає. Але вибачте, ми держава, яка виробляла "Сатану" - експерт про ракетну програму українського ВПК

неділя, 15 вересень 2024, 23:25

"У оборонній справі не можна покладатися на глобалізацію. В оборонній справі не можна покладатися на те, що ти винесеш виробництво кудись, комплектуючі купиш в одній країні, збереш в третій. Оборонка має бути своя. Єдиний шанс бути дійсно захищеним – ц...

Огляд карти бойових дій за тиждень - Злий Одесит

неділя, 15 вересень 2024, 22:55

Сьогодні 15 вересня. Триває 935 доба оборони України проти російської навали. Гойдалки в районі Нью-Йорку, небезпека для Вугледару, оборона Торецька, Покровсько-Кураховский напрямок - росіяни намагаються одним пострілом вбити двох зайців, Селидове трим...