Успіхів вже достатньо: Путін нібито готовий заморозити війну, - Reuters

Російський диктатор Володимир Путін нібито «готовий зупинити війну» проти України та почати переговори про припинення вогню, які передбачатимуть збереження нинішніх ліній фронту. Про це повідомляє Reuters із посиланням на чотири російські джерела, передають Патріоти України.

Співрозмовники видання при цьому заявили, що Путін готовий продовжувати воювати, якщо Київ і Захід не відреагують на цю пропозицію. «Путін може воювати стільки, скільки потрібно, але Путін також готовий до припинення вогню — до заморожування війни», — сказав ще один з чотирьох співрозмовників, високопоставлене російське джерело, яке працювало з Путіним і знає про розмови на вищому рівні в Кремлі.

Для цього матеріалу Reuters поспілкувалося загалом з п’ятьма людьми, які працюють або працювали з Путіним на вищому рівні в політичному і діловому світі. П’яте джерело не коментувало заморожування війни на нинішніх лініях фронту.

Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков у відповідь на прохання прокоментувати ситуацію заявив, що глава Кремля неодноразово давав зрозуміти, що Росія нібито «відкрита до діалогу для досягнення своїх цілей, і що країна не хоче вічної війни».

МЗС та Міноборони України не відповіли на запитання. При цьому зазначається, що, за словами джерел, Путін, скоріше «використає нинішній успіх Росії, аби залишити війну позаду».

Спираючись на свої знання про розмови у вищих ешелонах Кремля, два джерела повідомили, що Путін вважає, що досягнень у війні на сьогодні «достатньо, щоб продати перемогу російському народу».

Три співрозмовники видання також повідомили, що Путін розумів, що будь-які нові драматичні досягнення вимагатимуть ще однієї загальнонаціональної мобілізації, якої він не хотів, а одне джерело, знайоме з російським президентом, заявило, що його популярність впала після першої мобілізації у вересні 2022 року.

Крім того, одне з джерел вважає, що поки президент України Володимир Зеленський перебуває при владі, жодної угоди не може відбутися, якщо тільки Росія не обійде його і не укладе угоду з Вашингтоном.

Повідомляється, що, за словами усіх співрозмовників, фіксація в угоді усіх здобутків РФ на полі бою, не підлягає обговоренню.

Однак, за словами чотирьох співрозмовників, Путін був би готовий «задовольнитися тим, що у нього є зараз», і заморозити конфлікт на нинішній лінії фронту. «Путін скаже, що ми перемогли, що НАТО напало на нас, а ми зберегли свій суверенітет, що у нас є сухопутний коридор до Криму, і це правда», — сказав один з них.

Один зі співрозмовників Reuters зазначив, що одним з факторів, який впливає на думку російського диктатора про необхідність припинення війни, є те, що чим довше вона затягується, тим більше загартованих у боях ветеранів повертається до Росії, незадоволених післявоєнними перспективами працевлаштування та доходу, що потенційно створює напруженість у суспільстві.

У лютому три російські джерела також повідомляли Reuters, що США відкинули попередню пропозицію Путіна про припинення вогню, яка б передбачала замороження війни.

Три співрозмовники зазначили, що за відсутності припинення вогню Путін хоче захопити якомога більше території, щоб посилити тиск на Україну, намагаючись використати «несподівані можливості» для захоплення більшої її частини.

Reuters пише, що Путін розраховує на те, що великого населення Росії вистачить, аби постійно зберігати чисельність особового складу без мобілізації, зокрема за допомогою щедрого грошового забезпечення.

«Росія буде просуватися далі», — сказало джерело, яке працювало з Путіним, додавши, що диктатор буде повільно завойовувати території, поки Зеленський не запропонує зупинитися.

Крім того, за його словами, Путін вважає, що Захід не надасть Україні достатньо зброї, що підірве її моральний дух. При цьому усі п’ять джерел повідомили, що Путін сказав радникам, що не має жодних планів на території НАТО.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Авіація ЗСУ ставить жирну крапку: Українці знищують оточених у Вовчанську росіян керованими авіабомбами (відео)

понеділок, 17 червень 2024, 0:55

Відповідне відео було опубліковано у Мережі. Ударів було завдано з використанням озброєння, що коригується, оскільки на кадрах опублікованого відео показані точні вибухи щодо невеликої площі. . Точний тип авіаційних бомб, що використовуються, невідоми...

Дехто думає, що можна водночас бути й патріотом, і хитродупим, - Олександр Кірш

понеділок, 17 червень 2024, 0:29

"Пряма мова Міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби: "З одного боку, коли я спілкуюся з людьми, коли я дивлюся соціологію, я бачу, що, безумовно, сильна хвиля відновлення кордонів 91-го року, жодних поступок до перемоги. З іншого боку, потім т...