"Уже сам приїзд Блінкена разом з Нуланд - це величезна дуля Путіну. Але Держдеп і Зеленського за кадик візьме", - політолог

"Приїздить державний секретар США Тоні Блінкен. Як це буде оцінено? У Офісі президента будуть хвалитися і кричати, що здобули, перемога. Кремлівських можна вичислити по заявах: приїхав представник сюзерена і вірний васал буде "ответ держать". Усі, хто видуває кремлівський наратив, кричатимуть про зовнішнє управління", - пише політолог Віктор Бобиренко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Громадянське суспільство буде наголошувати, що Зеленський усе робить понарошку, а насправді його оточення вже давно корумповане. І це правда.

Будемо відверті. Між державами, як і між людьми, усі впливають на всіх. Це основний закон НЛП: усі маніпулюють усіма. Просто хтось кимось більше, хтось кимось менше. Виховуючи дітей, ми маніпулюємо. Але хто скаже, що діти не маніпулюють нами?

Але між тим, наш найбільший союзник і партнер в особі Тоні Блінкена їде не на чай. Вони нам надають страшенну допомогу. І вимагають у цій любові взаємності.

Перше. Уже сам приїзд Блінкена разом з Нуланд, яка, м'яко кажучи, не любителька Москви – це величезна дуля Путіну. І навіть, якби чаєм і закінчилося – це був би хід.

Тож перша задача – демонстрація підтримки. А з Нуланд – агресивної підтримки. Білий дім покаже, що блефувати і підвищувати ставки вміє не лише Кремль.

Друге. Блінкен обов'язково відділить мух від котлет. І, хоча на камери основною темою буде безпекова, фактично там говорити можна лише в ключі: побільше "Джавелінів" і різних інших військових плюшок, тиск на Росію і Путіна. Все ясно.

А от інша тема – цікавіша, хоча може бути і не такою публічною. Блінкен обов'язково має взяти Зеленського за кадик і запитати – де його вчили витирати ноги об принцип корпоративного управління.

Тут не "птічку жалко". Неважливо, хто більший молодець чи плохіш – Коболєв чи Вітренко. Тут за державу прикро. Зробили реформу. І відразу відіграли назад. Прецедент. Так само і з іншими реформами можна?

І тут Штати відіграються. МВФ поки що (кричали, що на осінь) – всьо. І дуже конкретно: проти Росії допомога. По решті – гроші в обмін на реформи.

Третє. Ми розуміємо, що Блінкен розуміє. Що він, інтелектуал, але зустрічається з хлопцями з містечкового кварталу. Які захочуть розвести. Ну, про "янелох" знаємо? А раз Вова каже, що він не лох, то лохи десь все ж є.

Блінкен точно Вові має сказати, що нинішня команда Білого дому прохавана. І що гучні заяви про деолігархізацію – це для піпла. А ковбої вимагатимуть конкретний скальп Коломойського до конкретної дати. З проміжними дедлайнами. І відпетляти не вийде. Розтяжка всьо. Треба визначатися.

Четверте. Держсекретар США зустрічається з президентом України.

Протокол, інше. Але ще й ось: Ентоні Блінкен зустрічається із Зеленським. А там і Єрмак нависає. А хто сказав, що позитивне ставлення уряду США до України має бути перенесено на фаворитів президента України? Тим більше, є інформація, що Єрмак підігравав Трампу і грав проти цієї команди. Його розмова з Джуліані – вже секрет Полішинеля.

І тому найбільш цікаве питання: чи не рекомендуватиме Блінкен Зеленському уважно придивитися до принципів формування команди і перегляду корпоративної стратегії? Думаю, Вові дипломатично запропонують задуматись. І це ж ми з вами не знаємо, де там Єрмак застряг у "Вагнергейті".

А Блінкен, мабуть, щось знає. Тут інтереси США і громадянського суспільства України - чітко співпадають. Зеленському треба дати зрозуміти, що для нього токсичний не лише Ігор Валерійович, а і Єрмак. Списувати пора. З усіма Татаровими та Венедіктовими.

Завтра все буде дипломатично, але з підтекстом.

І помітьте. Буде спільний брифінг Зеленського і Блінкена. Там усе буде про безпекові питання. Трошки загальними фразами про необхідність боротьби з корупцією і олігархами.

Але потім Блінкен дасть іще й підсумкову пресконференцію. І там буде сказано більше. І там буде критика уряду. А фактично, знаючи, що уряд і Рада управляються з Офісу президента його фаворитами – це буде критика Зеленського.

Цікавий завтра буде день. Слідкуйте за мімікою гравців.

Вову буде розривати. Він бреше, як дихає. Але його можна збити щолбаном. Або фразою: "Вова, ти як і Самоса для Рузвельта – сучий син. Але не факт – що ти наш сучий син". Тоді його почне кривити".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...