Узимку росіяни потерпатимуть без тепла та світла не менше за українців: Дрони-камікадзе "Морок" готуються до атаки

БПЛА "Морок" здатний нести 30 кг вибухівки та пролетіти 800 км углиб території російських окупантів.

дрон "Морок", український дрон-камікадзе

177 мільйонів гривень у межах мегазбору "Можем павтаріть" уже стали втілюватися в перші українські дрони-камікадзе "Морок". Про це волонтер Сергій Притула написав у соцмережі Х (колишній Twitter).
Сергій Притула, дрон-камікадзе Морок

Як пообіцяв Сергій, узимку очікується відеоконтент "із хлопками на болотах", і закликав більше допомагати ЗСУ.

Що відомо про дрон-камікадзе "Морок"

БПЛА "Морок" здатні подолати 800 кілометрів у повітряному просторі ворога. Конструкція безпілотника належить до дронів літакового типу з обтічним корпусом. Як боєзапас БПЛА "Морок" здатний нести вибухівку вагою до 30 кілограмів. І до сьогоднішнього допису Сергія Притули та фото з безпілотником було невідомо, який конкретно вигляд має "Морок".

Нагадаємо, ЗМІ писали з посиланням на джерела у розвідці про те, що атаку на авіабазу "Сольці" в Новгородській області 19 серпня РФ міг здійснити український безпілотник "Морок". Під час тієї атаки під удар потрапив стратегічний бомбардувальник ЗС РФ Ту-22М3.

Джерела, які близькі до розробки українського безпілотника кажуть, що їх використовували під час ударів по Криму. Після низки випробувань розробники планують активізувати серійне виробництво. Але в Україні є кілька проблем: ресурси для розширення виробництва, відсутність єдиної закупівельної структури, бюрократія та придбання деталей.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...