В акції з трунами біля Ейфелевої вежі знайшли "російський слід", - ЗМІ

До інциденту з трунами із французьким прапором, що 1 червня з’явились біля підніжжя Ейфелевої вежі, вірогідно, причетна Росія. Про це повідомляє французька газета Le Monde, передають Патріоти України.

Як зазначається в матеріалі, учасники акції контактували з громадянином Болгарії, якого підозрюють в оскверненні Стіни Праведників у травні в Парижі біля Меморіалу Голокосту. Le Monde пише, що спосіб завдання шкоди був майже ідентичним до справи «зірок Давида».

Газета повідомляє, що на «російський слід» вказує той факт, що за кілька днів після цих «акцій» відповідні фотографії поширили в мережі Двійник, що діє на користь Кремля.

Справа «зірок Давида» — у жовтні 2023 року на будівлях Парижа з’явилось 250 «зірок Давида». Акцію нібито спонсорував молдовський бізнесмен Анатолій Призенко та, за інформацією Le Monde, поширював фото через проросійську пропагандистську мережу Двійник.

1 червня біля підніжжя Ейфелевої вежі на набережній Бранлі троє людей поставили п’ять трун реального розміру, накритих французьким прапором, з написом «Французькі солдати в Україні». Усіх трьох причетних до акції заарештували. Ними виявились громадяни Болгарії, України та Німеччини.

Водія фургона, який перевозив труни, арештували біля Ейфелевої вежі. Французький канал TF1-LCI, посилаючись на джерела в поліції, повідомив, що водій сказав, що йому «заплатили 40 євро за висадку людей і вантажу», а його спільники отримали 400 євро на двох.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...