У Бєлгороді спалахнув скандал після добровільної здачі в полон російського військовослужбовця, - соцмережі

Російський військовослужбовець, який служив у Бєлгородській області поблизу кордону з Україною, добровільно здався в полон нашим Силам оборони. Єфрейтор Коничєв прикривав державний кордон РФ у складі оперативної групи "Бєлгород". Про це повідомив Telegram-канал "Досье Шпиона", який веде співробітник однієї зі спеціальних служб. Кордон із Україною росіянин перейшов у ніч з 24-го на 25-е лютого, передають Патріоти України.

Своєму товаришу по службі він сказав, що хоче в туалет, а сам, взявши з собою службовий автомат Калашнікова, боєкомплект, рацію та тепловізор, попрямував у бік України. Відтоді його ніхто не бачив. А вже вранці, після закінчення нічного чергування, у підрозділі помітили відсутність військового – у розташуванні солдатів не з'явився.

У Бєлгороді через добровільну здачу військовослужбовця в полон розгорівся серйозний скандал. Було розпочато службове розслідування за фактом цієї події.

Під час нього з'ясувалося, що в одній із приватних розмов Коничєв підняв промову про проєкт "Хочу жити" (Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими Міністерства оборони України). Зокрема, він показував товаришам по службі інтерв'ю російських окупантів, які співпрацювали зі Штабом і здалися в полон.

Про це військовослужбовці із групи єфрейтора розповіли представникам слідчих органів. Тепер командування армії РФ, паралельно з цим розслідуванням, вирішило ще пильніше стежити за своїми підлеглими. Начальникам підрозділів наказали перевіряти особисті речі військовослужбовців щодо наявності мобільних телефонів, а також підозрілих чатів і дзвінків у месенджерах.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...