У Білому домі вважають, що український контрнаступ відстає від графіка, - The New York Times

За інформацією The New York Times, в адміністрації Байдена стурбовані повільним прогресом на першому етапі українського контрнаступу. Видання констатує, що нинішня українська наступальна операція відрізняється від стрімкого прориву в Харківській області у вересні і навіть від більш важкого наступу на Херсон, який закінчився визволенням міста.

"За словами високопоставленого американського військового, російські війська не лише збільшили розміри мінних полів і зробили їх більш розгалуженими, але й продемонстрували вміння поновлювати деякі мінні поля, розміновані західною технікою", - йдеться в статті.

Українські війська в деяких місцях уздовж лінії фронту роблять паузи, щоб оцінити, які тактики і методи прориву і розмінування працюють найкраще, - сказав виданню чиновник США.

Запеклий опір негативно позначився на українському озброєнні. У березні США передали 113 бойових машин Bradley. Щонайменше 17 з них (або 15% від загальної кількості) були пошкоджені або знищені в ході бойових дій. Ці перешкоди перетворили ранні етапи контрнаступу на повільну і криваву тяганину. Через це українські сили змогли просунутися вперед тільки на 6 кілометрів. Це менше половини відстані, яку Україні потрібно подолати, попри мінні поля і обстріли російської артилерії, щоб дістатися до основних оборонних позицій окупантів.

"У Вашингтоні чиновники адміністрації Байдена публічно закликають до терпіння, хоча в приватних розмовах вони стурбовані тим, що початковий прогрес був повільним. Один високопосадовець адміністрації назвав результати перших кількох тижнів такими, що змушують тверезо подивитися на ситуацію, додавши: "Вони відстають від графіка". Високопоставлений американський військовий також визнав повільніший, ніж очікувалося, темп операцій, але додав, що це не було несподіванкою, зважаючи на потужну російську оборону, і застеріг від поспішних висновків на основі перших операцій", - йдеться в статті.

Зазначається, що успіх України зараз залежить від того, скільки танків, бронемашин і солдатів вона зможе зберегти до того, як досягне основної російської лінії оборони.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...