У бою на Луганщині українські дрони спалили найбільшу штурмову групу російських Т-90 за час війни

Збройні сили України спалили найкращі російські танки Т-90М в районі села Терни Донецької області. Головну роль у цьому зіграли українські ударні дрони. Про це пише видання Forbes.

Штурмова група російської армії, ймовірно, зі складу 3-го армійського корпусу, атакувала український гарнізон в Тернах, розташовані в 65 милях на північ від Авдіївки, зазначає ЗМІ і додає, що це була потужна сила з як мінімум шістьма танками Т-80бвм і Т-90М, як мінімум чотирма бойовими машинами, включаючи БМП-2, і термобаричною ракетною установкою ТОС-1.

Видання додає, що в цій штурмовій групі було більше танків Т-90М, ніж було коли-небудь. Однак нові Т-90М вибухнули так само легко, як і старі російські танки. Під ударами безпілотників 60-ї та 63-ї механізованих бригад української армії російський наступ зупинився за дві милі на південний схід від Тернів.

ЗМІ вважає, що Україна виграє війну на виснаження навіть тепер, коли український гарнізон в Авдіївці відступає перед безперервними, але дорогими атаками російських військ, в сім разів переважаючих за чисельністю.

Водночас видання наголошує, що слід вважати, що в росіян швидко закінчаться танки, бойові машини і війська і нагадує, що Москва збільшила військові витрати приблизно до 10% ВВП.

Згідно з новим дослідженням Королівського інституту об'єднаних Збройних сил у Лондоні, російська промисловість нині виробляє близько 1500 танків на рік. Але, що дуже важливо, 80% цих танків - старі моделі часів Холодної війни, які росіяни витягли зі складів. Запаси старих танків та іншої техніки обмежені і можуть закінчитися в найближчі кілька років.

Після двох років дорогої мобілізації російська промисловість будує всього 300 нових танків Т-90М і Т-72б3м за рік. Росіяни втратили чотири з цих Т-90 за один день під час однієї невдалої атаки. ЗМІ зазначає, що це набагато більше, ніж вони можуть дозволити собі втратити.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...