"В бою русский получает ранение - это санкции. А другие его товарищи по бою предлагают ему продать кто бинт, кто йод", - політтехнолог Голобуцький

Чотири країни Євразійського союзу отримують переваги від торгівлі, але ніхто не хоче проявити солідарність з Росією в контрсанкціях.

"В світі є не тільки премія Дарвіна, але й премія Столипіна - ясно що в РФ. Хоча, судячи з останньої заяви голови опікунської ради тої премії Мушеґа Маміконяна на підтримку Сумної Коняки Лаврова (заяви в інтерв'ю Лаврова 14 квітня 2020), різниці жодної", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Той Мушеґ підтримав, "розширив і поглибив" заклик Лаврова "переглянути й переосмислити" всі міжнародні угоди й союзи РФ. В столипінського Мушеґа "переосмислення" перетворилось на розірвання (зокрема розвалити Євразес), бо ніхто з союзників не захотів добровільно поширити і на себе антиросійські санкції. І пиляти під собою гілку солідарним запровадженням "контрсанкцій" теж не захотіли. Всі "отримують переваги від торгівлі", поки Росія під санкціями: "Вот представьте, русский, белорус, казах, киргиз и армянин идут в бой за общее дело. В бою их командир, русский получает ранение - это санкции. А другие его товарищи по бою предлагают ему продать кто бинт, кто йод.

Примерно так происходит и в ЕАЭС - четыре страны получают преимущества от торговли, но никто не хочет проявить солидарность с Россией в контрсанкциях. А ведь Россия защищала не только себя, но и весь евразийский рынок, так как ЕС хотел использовать Украину как коридор для своих товаров на рынок ЕАЭС. В итоге Россия получила «ранения», но её союзники до сих пор никак не помогли. ПОЭТОМУ ПРАВ ЛАВРОВ, ЧТО ПРИНЦИПЫ УЧАСТИЯ РОССИЯ В СОЮЗАХ ДОЛЖНЫ БЫТЬ ПЕРЕСМОТРЕНЫ: КТО С НАМИ, ТОТ С НАМИ. КОГО ЧТО НЕ УСТРАИВАЕТ- ПУСТЬ ИДУТ В СВОБОДНОЕ ПЛАВАНИЕ И ДРУГИЕ СОЮЗЫ".
--
Ідея Лаврова, хоч і без йоду, в цілому цікава. Хоча спонукає до неоднозначних здогадок, в яке саме місце його "поранили санкціями", якщо дійшло до таких висновків.))

Але загалом прецедент цікавий. Значить, економічні втрати Росії серйозніші, ніж виноситься на загал, якщо на тлі масштабних економічних втрат РФ під час карантину міністр іноземних справ озвучує потребу переосмислити взаємини Росії з міжнародними структурами, щодо яких Кремль має здебільшого неофіційні, але масштабні зобов'язання фінансових вливань ("...Нам придется переосмыслить многое в том, что касается деятельности многосторонних структур. ...Мы будем лучше понимать, как подходить к сотрудничеству на постсоветском пространстве, к деятельности Евразийского экономического союза (ЕАЭС), Шанхайской организации сотрудничества (ШОС), других структур", - Лавров, Москва, 14.04.2020).

Напруження в стосунках з Білоруссю за місяць з моменту заяви Лаврова вже стало очевидним. Подивимось, як розвиватимуться стосунки з іншими країнами, залученими до всіляких альянсів з РФ. Кому з них які ультиматуми ставитимуться, які конфлікти з ким виникатимуть".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Протягом кількох крайніх діб почала загострюватись ситуація на Краматорському та Покровському операційних напрямках, й явно не на користь ЗСУ, - Костянтин Машовець

середа, 24 квітень 2024, 9:32

1. Почнемо з Краматорського... Очевидно, командування угрупування військ (УВ) противника "Юг", на напрямку докладання своїх основних зусиль, а це зараз - м.Часів Яр та прилеглі райони, прагне вже найближчим часом добитися більш-менш значних успіхів. На...

Тилові журналісти легковажать: Боєць ЗСУ розповів про переваги російського "танка-мангала" під час ворожих штурмів

середа, 24 квітень 2024, 9:05

Хоч танк і не маневрений та має багато недоліків, він може виконати свою місію під час штурму — завести колону в населений пункт і стріляти просто в лоб, говорить командир танкового підрозділу. . Останнім часом дедалі частіше з'являються повідомлення ...